Nu måste jag visa dig en riktigt god gratäng som jag slängde ihop. De är verkligen supergott och enkelt detta. Sen vill jag tipsa dig om att använda frukt som tillbehör till den här gratängen, det är såå gott! Jag slajsade några apelsinklyftor till och det blev helt sjukt gott. Den här gratängen är vegetarisk men om du vill få in något som är lite ”köttigt” tipsar jag dig om att ha i några skivor rökt skinka.
Jag började med att skiva upp alla grönsaker och potatisen.
RECEPT 4 pers:
8 potatisar
1 purjolök
10 färska champinjoner
1 pkt fetaost
8 skivor ost
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad balisika
3 dl grädde
2 dl mjölk
salt
peppar
2 apelsiner
Gör såhär:
Skiva upp alla grönsaker. Varva sedan potatis, purjolök, champinjoner i 2 olika lager. Kom ihåg att krydda lite emellan varje lager. Smula på fetaosten och lägg sist på den skivade osten. Häll över grädden och mjölken. Avsluta med att krydda på toppen.
Skjuts in i ugnen i 225 grader i ca 20-30 minuter. Potatisen ska vara mjuk. Servera med finslajsad apelsin som inte har något skinn alls kvar, det är bara fruktköttet du ska ha. Väldigt väldigt gott var detta!