Igår bakade jag för första gången på länge. Har haft riktig bakcraving faktiskt. I nästa vecka ska jag börja baka som jag brukar igen. Då blir det ordning på torpet. 😉 Igår slängde jag i alla fall ihop en hallon & jordgubbspaj och till det gjorde jag vaniljgrädde. Perfekt när man märker att man inte har någon vaniljsås hemma.
En paj med de godaste bären som finns. Hallon och jordgubbar (well..jordgubbar kallas också för skenfrukter) . Visste du t ex att jordgubbar när de kom till Sverige på 1700 talet kallades ananassmultron? Haha….ett riktigt skojigt namn ju.
Smulpaj med syrliga bär kan vara det godaste som finns.
RECEPT:
3 dl jordgubbar
1½ dl hallon
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ dl strösocker
50 g smör
Vaniljgrädde:
3 dl vispgrädde
½ dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Fördela jordgubbar och hallon i en pajform. Strö över lite av sockret på bären.
2. Blanda sedan vetemjöl, strösocker och havregryn med rumsvarmt eller för all del lite smält smör. En del av smöret kan vara smält, jag brukar slänga in det i micron i några sekunder för att få det sådär lite halvrinnigt. Tycker det är enklast att baka smulpaj så!
3. Häll över smuldegen över bären. In och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter.
4. Vispa grädden till vaniljgrädden. Innan den hårdnar till vispad grädde häller du i florsocker och vaniljsocker. Vispa klart. Servera sedan den varma pajen med vaniljgrädden.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Hej
Använder ni färska eller frysta bär i pajen med hallon och jordgubbar?