Saftig rabarber och hallonkaka

Måste bjuda dig på godaste receptet på hallon och rabarberkaka. Den här är saftig, syrlig, söt och bara helt perfekt. Servera den till en vaniljsås eller lite vaniljglass så ska du få se på höjdare alltså!

IMG_0332

Att toppa den med florsocker och färska myntablad är lite pricken över i:et!

IMG_0335 IMG_0337

RECEPT:

1 stång rabarber
1 dl frysta hallon
1 tsk potatismjöl
100 gram smör
2½ dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
florsocker
myntablad (mina är från min egen odling)

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj & bröa en form,min är cirka 24 cm.
Tvätta och skala rabaerbern, skär dem i små bitar, blanda dem sedan med potatismjölet.  Ta fram hallon, jag använde frysta hallon. Smält smöret, låt svalna något. Blanda de torra ingredienserna i en skål, häll i smöret och äggen. Rör tills du har en jämn smet, häll sedan allt i din form. Fördela ut rabarberna och hallonen och tryck ner dem lite i kakan.
Grädda sedan kakan i mitten av ugnen i cirka 25- 30 minuter. Ta ut kakan och låt svalna lite. Pudra över florsocker och ha på några myntablad.

Serveras med vaniljvisp, vaniljsås, vaniljglass eller grädde.

0
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Susanne
Susanne
8 years ago

Måste testa!

Nästa inlägg

Sverigematchen

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x