Innan jag berättar mer om dagen bara måste jag bjuda dig på den här godingen! En hallonkaka som är så saftig så klockorna stannar. Servera den gärna till vaniljsås eller en klick vispgrädde. Både Milo och Tony kastade sig över kakan och ville äta upp hela på en gång. Det är ett riktigt bra betyg! 🙂
Jag dekorerade med några frysta hallon (ej importerade) och saliven dröööp ur min mun medan jag fotade. 🙂 Tänker att det blir så gott när hallonen tinar och blir sådär lite kalla till de varma hallonen i kakan. MUMS!
Nu ska du få receptet på härgliheten.
RECEPT:
2 st ägg
2 dl socker
2.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl hallon
75 g smör
0,75 dl mjölk
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg, vaniljsocker och strösocker riktigt fluffigt. Blanda vetemjöl och bakpuver. Häll i detta i äggsmeten. Rör om med slickepott. Häll i det smälta smöret, rör runt allt till en smidig smet. Häll till sist i mjölken. Rör om. Smöra och bröa en liten springform, min är ca 22 cm i diameter. Häll i smeten. Fördela hallonen runtom i kakan. Vill du ha mer hallon än 1 dl går det bra också, bara du har lite kaka kvar också. 😉 Grädda i ca 20 min eller tills du har en torr sticka. Ta ut och låt svalna. Pudra över florsocker och skär upp. NJUT! ♥
Var får man tag på frysta hallon spm inte är importerade?
Från trädgårdar, frysta sen i somras. 🙂
Var får man tag på frysta hallon spm inte är importerade?
Från trädgårdar, frysta sen i somras. 🙂
Denna kaka fick topp betyg av mitt kompis gäng.
Super god
Åh vad kul att höra! Toppen att ni gillade den. ♥
Denna kaka fick topp betyg av mitt kompis gäng.
Super god
Åh vad kul att höra! Toppen att ni gillade den. ♥
Bästa kakan sååå god
Hoppas du kommer att ha den på fiket i Härnevi