Sega Twixrutor

Här ska du få ett fantastiskt gott tips på en seg långpannekaka sprängfylld med twix och mjölkchoklad. Oemotståndligt god!

F883759B-96B7-49F1-B3D4-8E219BE01D4E
66B13E08-D1F3-4292-AC28-C068703E2F70

AB00C97B-5B44-48C5-B9C5-2D066F47C58A
Den här kakan bakar du i långpanna, den är sprängfylld med mjölkchoklad och twix. Så är du rädd för kalorier kanske du kan välja en annan kaka. 🙂 Jag tänker ändå inte vara rädd för kalorier i helgen bannemig. Den ska njutas för fulla muggar.

TWIXRUTOR CA 12 bitar:

5 dl mjöl
½ tsk salt
½ tsk bakpulver
180 g smör
2 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 stora ägg (har du små tar du 3)
2 tsk vaniljsocker
100 g mjölkchoklad
3 pkt twix

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 160 grader. Smält smör. Hacka twixen och mjölkchokladen. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke.

2. I en annan blandar du det smälta smöret och all socker. Blanda i ägg och vaniljsocker. Häll sedan också i de torra ingredienserna. Använd slickepott när du blandar runt det. Häll till sist i den hackade twixen och mjölkchokladen. Blanda runt.

3. Fördela smeten i en ugnsfast form på ca 20×30 cm. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter. Kakan ska vara lite härligt seg i mitten.

4. Låt svalna, skär upp i bitar och pudra sedan med florsocker. Servera gärna med en klick grädde.

Här kan du följa mig:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

KRAM Nina

 

17
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Sockerkaka med glasyr

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x