Innan jag bloggar om vÄr dag sÄ ska du fÄ receptet pÄ en fantastisk PÄsk-Brownie. Den hÀr kommer vara helt perfekt att bjuda pÄ till nÄgon av pÄskens alla firanden.
Det Àr alltsÄ en browniebotten, uppepÄ det har jag gjort en riktigt krÀmig glasyr och sen Àr den toppad med nonstop i hÀrliga fÀrger. Garanterat poppis pÄ efterrÀttsbordet i pÄsk. Familjen har Àtit och den fick toppbetyg. SÄÄ god fick jag höra. ℠HÀrligt!
RECEPT:
125 g smÀlt choklad (jag körde hÀlften mörk hÀlften mjölkchoklad)
100 g smÀlt smör
3 Àgg
3 dl socker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
Glasyr:
75 gr smör
2 msk kakao
1 dl florsocker
1 Àggula
2 msk vaniljsocker
Topping:
Nonstop godis
Gör sĂ„hĂ€r:Â
SÀtt ugnen pÄ 175°. Bryt chokladen i bitar och smÀlt över vattenbad.
Rör ihop Ă€gg och socker. Vispa inte dĂ„ det inte ska komma in luft i kakan. Blanda i kakao, socker, vaniljsocker och mjöl. SmĂ€lt smöret och hĂ€ll i det. Rör om ordentligt. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form,  ca 24 cm. GrĂ€dda i mitten av ugnen i ca 30 min. Den ska vara lite ”gungig” i mitten nĂ€r du tar ut den.Â
LĂ„t kakan svalna.Â
Gör glasyren:
SmÀlt smöret. Ta av frÄn vÀrmen. HÀll i resten av ingredienserna, sist har du i Àggulan. Rör om ordentligt. LÄt glasyren stelna till lite innan du breder pÄ den pÄ den avsvalnade kakan.  Avsluta med att lÀgga pÄ nonstopgodiset.
Hejsan!
Denna ser ju supermumsig ut! Tror du jag kan byta ut vetemjöl mot glutenfri mix rakt av?
Jajemen! Gör det!