PĂ„skbrownie

Innan jag bloggar om vÄr dag sÄ ska du fÄ receptet pÄ en fantastisk PÄsk-Brownie. Den hÀr kommer vara helt perfekt att bjuda pÄ till nÄgon av pÄskens alla firanden.

pÄskbrownie_brownie_pÄsk_nonstop IMG_7620 IMG_7621

Det Ă€r alltsĂ„ en browniebotten, uppepĂ„ det har jag gjort en riktigt krĂ€mig glasyr och sen Ă€r den toppad med nonstop i hĂ€rliga fĂ€rger. Garanterat poppis pĂ„ efterrĂ€ttsbordet i pĂ„sk. Familjen har Ă€tit och den fick toppbetyg. SĂ„Ă„ god fick jag höra. ♄ HĂ€rligt!

RECEPT:

125 g smÀlt choklad (jag körde hÀlften mörk hÀlften mjölkchoklad)
100 g smÀlt smör
3 Àgg
3 dl socker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl

Glasyr:

75 gr smör
2 msk kakao
1 dl florsocker
1 Àggula
2 msk vaniljsocker

Topping:

Nonstop godis

Gör sÄhÀr: 

SÀtt ugnen pÄ 175°. Bryt chokladen i bitar och smÀlt över vattenbad.
Rör ihop Ă€gg och socker. Vispa inte dĂ„ det inte ska komma in luft i kakan. Blanda i kakao, socker, vaniljsocker och mjöl. SmĂ€lt smöret och hĂ€ll i det. Rör om ordentligt. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form,  ca 24 cm. GrĂ€dda i mitten av ugnen i ca 30 min. Den ska vara lite ”gungig” i mitten nĂ€r du tar ut den. 
LÄt kakan svalna. 

Gör glasyren:

SmÀlt smöret. Ta av frÄn vÀrmen. HÀll i resten av ingredienserna, sist har du i Àggulan. Rör om ordentligt. LÄt glasyren stelna till lite innan du breder pÄ den pÄ den avsvalnade kakan.  Avsluta med att lÀgga pÄ nonstopgodiset.

IMG_7624

brownie_pÄskbrownie_pÄsk_recept_nonstop

recept_brownie_pÄskbrownie_pÄsk_nonstop

IMG_7636

recept_brownie_pÄskbrownie_pÄsk_nonstop

12
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva
Eva
6 years ago

Hejsan!
Denna ser ju supermumsig ut! Tror du jag kan byta ut vetemjöl mot glutenfri mix rakt av?

niinis
niinis
Reply to  Eva
6 years ago

Jajemen! Gör det!

NÀsta inlÀgg

Glutenfria Scones

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x