MOZZARELLA & FETAOSTGRATINERAD LAX
Ă h, den hĂ€r middagen Ă€r jag glad att jag exprimenterade fram. Det blev sĂ„Ă„Ă„ gott, pubbeunge 2 tyckte det var jĂ€ttegott t.o.m. Milo Ă„t med god aptit för att inte tala om hans mamma som hĂ€mtade om en gĂ„ng till. Ajabaja, man ska vĂ€l inte hĂ€mta om. Man ska vĂ€l nöja sig med en portion va? đ Mozzarellaosten hade smĂ€lt sĂ„dĂ€r hĂ€rligt och sĂ„ fetaosten med den saltiga smaken. Ja, MUMMA var det.
SÄhÀr sÄg det ut nÀr det kom ut ur ugnen.
RECEPT 8 PORTIONER:
8 laxfiléer
Âœ purjolök
1 röd paprika
100 gr mozzarella
100 gr fetaost
1 dl vitt vin (eller matlagningsvin)
3 msk hummerfond
2 dl vatten
salt
peppar
Gör sÄhÀr:
Strimla purjolöken, hacka parikan. Dela mozzarellan och fetaosten i mindre bitar. LÀgg laxfiléerna (gÀrna tinade) i en stor ugnsfast form. Salta och peppra över laxen. Fördela ut parika, purjolök, mozzarella och fetaost över filéerna. Blanda sedan samman vitt vin, hummerfond och vatten i en behÄllare av nÄt slag. HÀll sedan detta över hela formen. Skjuts in i ugnen pÄ 200 grader i ca 30 minuter. Servera med ris. SMARRIGT!
à h det hÀr receptet ska jag skriva av, lÄter supergott!
à h det hÀr receptet ska jag skriva av, lÄter supergott!