Kärleksmums!
Åh, det var riktigt längesen som jag bakade dessa APGODA kärleksmums. Dessa blir verkligen supermumsiga och höga. Inte sådär platta torra och tråkiga som jag hade en viss benägenhet att lyckas med under många år. Dom här blir verkligen saftiga och väldigt höga fast man gör dom i långpanna.
Här ska du få recept:
5 ägg
4 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
5 msk kakao
1,5 dl vatten
1 dl majonnäs (ja det är sant, blir så bra med det)
300 g smör
200 g mörk choklad 70 %
Glasyren:
2 dl vispgrädde
2 msk kokt starkt kaffe
200 g mörk choklad 70 %
2 dl kokosflingor
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
- Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggsmeten med slickepott.
- Tillsätt vatten, majonnäs och smält smör.
- Klä en 40×30 cm långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten.
- Strö över den grovt hackade chokladen.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt svalna.
Glasyren:
- Koka upp vispgrädde, häll i kaffe och låt svalna något.
- Smält ner finhackad choklad och bred ut över kakan.
- Strö över kokos och låt glasyren sedan stelna stelna, jag slängde in min i kylen.
- Skär sedan i rutor.
mumms