Nu ska du få ytterligare ett FAB recept!
Vad sägs om en syrlig & söt kladdig dröm? Denna kaka är verkligen en dröm i allt. Smaskig, söt och härligt syrlig samtidigt. Å så är den kladdig mitt i allt. Ämen YES! YESYESYES!
Du ska få en steg för steg beskrivning på den här godsaken.
Recept och steg för steg beskrivning:
3 st ägg
2,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl (använde manitoba cream)
1 tsk kardemumma
2 dl hallon
100 gram smör
1) Knäck i äggen i en bunke, häll i strösockret också.
2) Vispa samma det med elvisp. Vispa tills det är riktigt fluffigt och vitt. I vanliga fall rör jag bara ihop allt med en gaffel men den här kakan vispar jag ordentligt.
3) Blanda alla torra ingredienser med en gaffel.
4) Häll i mjölblandningen i äggsmeten. Blanda och vänd med en slickepott. Genom att ha i mjölet innan det smälta smöret förhindrar du att det blir klumpigt i smeten.
5) Smält smöret och häll i det i blandningen. Rör runt med slickepott. Smörj och bröa en springform (ca 24 cm i omkrets). Häll i smeten i formen.
6) Lägg på hallonen över kakan. Jag har hallon i trädgården så dessa är direkt plockade ifrån våra hallonbuskar.
7) Skiva över ca 25 gr smör över kakan. Skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter. Den ska vara kladdig i mitten.
8) Smöret ligger över kakan lite när den kommer ut. Jag tog en sticka och stack hål i kakan så smöret sjönk in i kakan. Man behöver inte göra det utan den suger in sig självt så småningom.
9) Pudra över florsocker. Jag brukar använd en tesil. Blir perfekt!
Servera med en klick grädde, passar fint med vaniljvisp också. Är & njut!
Hej
Är en rätt ny läsare vill bara säga att du verkar vara en mycket härlig o reko person. Heja på!!
Kan den göras med kakao också?