Nu ska du få recept på amerikanska pannkakor. Jag gjorde dom glutenfria…. blev minst lika goda så. Tack och lov för den braiga glutenmjölet från Finax som jag använder. Tog dessutom hälften av mjölet och bytte ut det mot grovt. Dessa blev fantastiskt goda.
Inte fattade jag huuuuuuur god den här sirapen är? Jag har aldrig tidigare smakat. Va? Galet va? Idag var första gången och jag b lev helt såld. Sååååå onyttigt men såååå gott.
Jag serverade pannkakorna med vispgrädde, maple syrup och blåbär.
RECEPT:
2 msk smör
2 ägg
1 dl vispgrädde
1,5 dl vatten
1 dl turkisk yoghurt
3 dl Finax glutenfritt mjöl (önskas vanliga byter du bara ut mjölmix mot vanligt mjöl)
3 tsk bakpulver
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
Gör såhär:
Smält smöret och häll sedan i grädde och vatten. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör tills det blir en slät smet. Häll sedan i turkiska yoghurten och rör tills det blir slätt. Låt stå och dra i ca10 minuter. Stek sedan pannkakorna ca 1-2 minuter på varje sida i medeltemperatur. Servera med maple syrup, vispad grädde och blåbär.
Lite överkurs men jag gjorde några i hjärtform också. Vi har ett specialgjort hjärta som Tonys bror tillverkat. Lite mysigt. 🙂
Följ gärna min FB-sida för mer inspo, recept och tips HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Ååh, om du känner för att gå upp ett kilo till så testa att smälta smör och sån där sirap tillsammans och ha på pannkisarna….Gärna extrasaltat smör…
Åh vad gott det ser ut att vara!! Hur många är receptet för? 🙂
Åhh dom där pannkisarna såg ju helt otroligt mumsiga ut. Måste testa någon gång. 🙂