Hallå där!
Mitt uppe i bakningen här. Halsen river och huvudet känns tungt men min bakning gör mig sååå gott jämt. Det är verkligen terapi! Tänk? Tänk om jag skulle morgonpromenera och baka samtidigt? Det skulle vara höjden av terapi, haha! 🙂
Just i detta nu har jag färdigställt egenkomponerade Apple-trifle’s.
Här förbereder jag dom med lite botten gjort på rester av rulltårtsbotten till tårtan som står klar i kylen. Ska bara dekoreras. Skitbra sätt att ta tillvara på resterna verkligen.
Så hur har jag gjort? Först har jag alltså tagit rester av rulltårtsbotten som blev över. Funkar med vanlig sockerkaka också. Fyllt botten. Sen har jag stekt 4 äpplen i mycket smör, 1 tsk kanel, 1 tsk malen kardemumma, 2 tsk vaniljsocker. Receptet räcker till 15 småglas. Sedan fyller jag med en klick vispad grädde, vaniljkräm och avslutar med lite mer bitar av rulltårtsbotten och så pudrar jag lite florsocker uppepå.
BUSENKELT! Ett superbra och snabbt sätt att fixa en efterrätt på.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Ser jättegott ut! Tack för tipset 🙂
Åh, detta ska jag prova imorgon!
PMS’ar duktigt just nu o har vabbat hela vecka vilket har resulterat i en hel del bakning… och provsmakning
[…] Appletrifle, gott & enkelt. Recept hittar du HÄR […]
Ser gott ut, gjorde något liknande på mitt jobb (demensboende) i helgen. Stekte ströbröd kanel och socker i brynt smör. Varvade sedan i glas med hemgjort äppelmos och vispad grädde. Mycket uppskattat.
Lät gott!