Mmmmmmmmm…..det där med att aldrig kunna äta pizza när man ska tänka nyttigare alternativ. Fast nu kan du det. Kolla in detta recept på Dinkelpizza som blir lite nyttigare!
INGREDIENSER:
3 dl Vetemjöl special med fullkorn
4 dl Siktat dinkelmjöl
1 pkt Jäst
2 tsk Olivolja
1 dl Tomatsås, färdig sås
1 st Röd lök
1 st Squash (zucchini)
30 g Salladsost (feta) max 10%
1 dl Ost riven max 17%
100 g Lufttorkad skinka, t ex parma
Gör såhär:
Blanda jäst, olja, och 3 dl fingervarmt vatten i en degbunke.
Blanda mjölsorterna och rör ner det i bunken, ca 6 dl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Tillsätt en nypa salt på slutet. Spara resterande mjöl till utbakning.
Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 minuter.
Skär rödlöken i tunna skivor och strimla squashen, rosta dem i teflonpanna några minuter, låt svalna.
Dela degen i 4 bitar och kavla ut dem på mjölat bakbord. Lägg på tomatsås, grönsaker, feta och riven ost.
Grädda i ugn, 220° i 10-15 minuter. Riv skinkan i bitar och lägg på pizzan, servera tillsammans med vitkålssallad.