Okej! Jag har startat morgonen med att vara en superduper fru & mamma.
Något positivt med att vakna mitt i natten i varje fall. Bakade snabbfrallor denna morgon så barnen ska ha något gott att äta till frukost. Att blanda i bakpulver gör att frallorna får en rejäl skjuts och du behöver inte jäsa lika länge.
RECEPT ca 12 frallor:
50 g jäst (1 pkt)
2 tsk bakpulver
50 g smör
5 dl vatten
1/2 msk salt
1 msk ljus sirap
1 tsk brödkryddor
ca 6 dl vetemjöl
Ca 2 dl grovt rågmjöl
Ca 1,5 dl grahamsmjöl
Ca 1,5 dl havregryn
(har du inte alla mjölsorter funkar det fint med bara vetemjöl)
1/2 msk ljus sirap
Vallmofrön till toppen
Gör såhär:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader, inte varmare, de är väldigt viktigt för jäsningen. Häll degvätskan över jästen och rör om tills jästen har löst upp. Häll i sirap och salt. Blanda i bakpulver i mjölet. Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Tänk på att inte ha för mycket mjöl, då blir frallorna täta och hårda. Kör du köksmaskin låter du degen köra tills den blir smidig. Knådar du degen för hand ska du göra det i 5 minuter.
Dela degen i ca 12 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i 15 minuter. Blanda sedan lite vatten och sirap. Pensla frallorna med det och strö sedan över vallmofrön. Tryck till lite löst så att de sätter sig.
Grädda i 250 grader i ca 10-12 minuter. Dom ska få en gyllenbrun färg uppepå. Ät dom gärna lite ljumna, fantastiskt gott!
Följ gärna min Facebook sida för mer recept och inspo HÄR
Följ gärna min Instagram HÄR
Hej Nina!
Halkade in av en slump på din blogg, tycker att du skriver på ett underhållande och igenkännande sätt som man ibland kan relatera till. Gillar din öppenhet! 🙂 Kram Annica
Vad roligt! Känn dig varmt välkommen! ♥ Hoppas du ska trivas här inne hos mig! KRAM Nina
Hej. Frallorna ser ju helt underbara ut . Har du testat och göra dessa glutenfria? Vänligen Jeanette
Inte ännu, men ska verkligen göra det!