Idag tänkte jag bjucka på det här busenkla receptet på chokladmousse som du snabbt slänger ihop strax innan gästerna kommer (förutsatt att middagen pågår sådär en 2 timmar). Har du superbrådis går det också bra att slänga in i frysen i sådär en 20-30 minuter. Denna går dessutom att smaksätta på massor av olika sätt. Jag pudrade över lite kanel på mina.
RECEPT 4 port:
3 dl vispgrädde
1 msk kakao
2 msk florsocker
Gör så här:
Blanda grädde, kakao och socker och vispa hårt. Klicka ut den i 4 portionsformar eller glas. Låt stå i kyl 2-3 tim.
Spar vispgrädde till att spritsa på uppepå chokladmoussen. Pudra över lite kakao.
Exempel på smaksättning:
1) Kaffe
Häll upp grädden, lägg i 1 tsk snabbkaffe och ställ i kylen under 20 minuter. Häll i resten av ingredienserna och vispa upp. Ställ i kyl igen.
2) Apelsin
Riv i cezt från en apelsin och blanda i chokladmoussen.
3) Rom
Droppa i ca 2 tsk romessens i chokladmoussen innan du vispar upp den.
4) Polkagris
Mixa 1 dl polkagrisar och ha i chokladmoussen innan vispning. Denna är lite crunchy.
ÅÅÅ låter gott!
Vet du hur det blir med lättare grädde T.ex mellangrädde om man vill göra den mer VV vänlig?
Haha snabbt innan gästerna kommer,ska stå 2-3 timmar innan hehe
Jo, men om gästerna kommer 18 tex så småpratar man lite, äter förrätt och efterrätt så då har ju 2 timmar gått. Bra va?
Haha ja det stämmer ju:)
Ska testa den på lörda:)
Detta ska jag testa! Bra tips 🙂 Ser supergott ut! Kram!
Åh vad gott! Synd att det inte är kompis med Viktväktarna 😀
[…] Denna tårta går raketsnabbt att göra. Detta tack vare att du köper moussen färdig. Vill du göra egen är ju det fantastiskt. Jag har en underbar som jag brukar göra, använder du dessutom mellangrädde blir den mer VV vänlig. Du hittar receptet på moussen HÄR. […]
[…] Snabb chokladmousse med massor av valfria smaksättningar, alla recept HÄR. […]