Fredagens middag – Prosciuttoinlindad kycklingfilé med balsamicosås och ris.
Igår hade vi ju gäster på middag. Ibland får jag ett sånt enormt sug efter att bjuda på middag och äta gott tillsammans. Tänkte jag skulle bjuda på receptet från igår som var jättegott!
RECEPT för 6 personer:
6 kycklingfiléer
Prosciuttoskinka (lufttorkad skinka)
3 dl vispgrädde (VV = matlagningsgrädde 15 %)
3 dl creme fraiche (VV = fraiche 5%)
1 msk örtkryddor timjan och rosmarin
3 msk kalvfond
2 msk soya
1/2 dl balsamvinäger
Linda skinkan runt kycklingfiléerna och ställ i ugnen på 225 grader i ca 30 min. Häll sedan av vattnet. Blanda samman resten av ingredienserna i en bunke och häll över kycklingen. Ställ tillbaka i ugnen ytterligare 15 minuter. Servera sedan med ris och melonsallad. MUMMA!
Mums, vad gott det ser ut!! Det skall testas 🙂
Jätte gott, själv lade jag ner lite soltorkade tomater.. Med vänlig hälsning, Fatima