När gästerna får smaka denna middag!

Valborgsmiddag

Har du klurat något på Valborgsmat ännu? Tänkte att jag skulle börja tipsa om lite härliga middagstips till sista april. Ett riktigt härligt firande om du frågar mig.

LÖVBIFFSSPETT MED NINAS GOURMETSÅS, 4 PORT

8 stora skivor lövbiff
2 msk japansk soya
4 msk sweetchilisås
2 msk olivolja
1 msk sesamolja

Gourmetsås:

1 röd paprika
1/2 purjolök
1 msk dijonsenap
2 tsk grönpeppar
2 msk japansk soya
1 msk oxfond
1 grönsaksbuljongtärning
1,5 dl vatten
2 dl creme fraiche
1 dl grädde

Gör såhär:

1) Skär lövbiffarna på längden så det blir 2-3 stycken av varje.

2) Gör marinaden. Blanda japansk soya, sveetchilisås, olivolja och sesamolja och lägg i köttet där, låt marinera minst 30 minuter. Gärna längre. Tips är att göra marinaden kvällen före. Plasta in bunken bara. Sedan är det dags att göra spetten. Dra på lövbiffarna som ett dragspel på spetten.

Det här menar jag med dragspel.

3) Lägg spetten på bakplåtspappersklädd plåt. Häll gärna marinaden över. Skjuts in i ugnen, 225 grader i ca 15 minuter. Kan räcka med mindre, håll koll så det fått fin färg. Du kan grilla dessa spett också, tänk på att det krävs inte lång stund på grillen, grillar man för länge blir de lite sega.

4) Gourmetsås: Hacka paprika och purjolök. Stek det i olivolja, det ska mjukna, inte få färg. Häll i soya, dijon, oxfond, grönpeppar, buljongtärning och rör om. Häll på vatten och låt puttra ett par minuter. Häll på creme fraiche och grädde och låt puttra i ytterligare 10 min. Rör om då och då. Servera med potatis eller strips. Sååå smaskigt!

Gillar du recepten får du hemskt gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget, då blir jag glad! ❤️

Här kan du följa mig:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

164
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

När det börjar kurra i magen

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x