Sköna Söndag hörni!
Här hemma är det soffhäng än så länge, klockan är dock väldigt mycket redan… du har väl flyttat klockan? Jag kickar igång dagen med att tipsa dig om MARRY ME CHICKEN på mitt lilla vis. Det här är sååå gott, du måste testa! ❤️👍🏼😋
MARRY ME CHICKEN 5-6 p
1 kg kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
1 hönsbuljongtärning
3 dl vatten
1 dl strimlade soltorkade tomater
3 dl grädde & 2 msk majsredning
2 1/2 msk balsamvinäger
500 g färsk pasta
3 dl riven parmesan
Salt (efter smak & peppar)
Gör såhär:
1) Strimla kycklingen grovt, strimla också soltorkade tomaterna. Stek kycklingen i olivolja, håll gärna lite salt i oljan så skvätter den inte lika mycket.
2) I med pressad vitlök, hönsbuljong, vatten, soltorkade tomater. Blanda grädde och majsredning och häll i det. Ha i balsamvinäger också.
3) Koka färsk pasta och ha i den. Häll gärna i lite pastavatten också.
4) Avsluta med att vräka på parmesan.
Ps: Skulle såsen kännas för tjock, red med mer grädde eller vatten, skulle den vara för vattnig, blanda en skvätt grädde och redning ha i det och låt koka upp.
Smaklig spis!
Gillar du inlägget och recepten får du gärna klicka i det lilla hjärtat.
Här kan du följa mig:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Underbar rätt! Jag hade Portsbellosvamp fräst i smör med salt som vegetariskt alternativ medan kycklingen blev till sonen. Såsen blev därför gjord separat. Jag adderade även Hade i 1/2 tsk fransk senap, soja och en matsked tomatpuré och detta för att jag inte hade så mycket parmesan hemma och utan den blev det för sött.. .sist timjan och basilika. Jättemumsigt och snabbt och enkelt och passar fler! Tack för bra recept tips Nina! 👌😋