Fisktisdag!
Eller äter ni fisk på Tisdagar? Vi åt fisk igår så för oss är det inte sådär blodigt ristat i sten att det är fisk på tisdagar faktiskt. Vi tar det lite som det kommer oftast, en veckomatsedel kan byta plats många gånger. Här ska du i alla fall få recept på en riktigt riktigt god laxrätt, såg att ICA hade specialerbjudande på lax just nu så passa på. Hela familjen tyckte det var jättegott.
Asiatisk lax med vitlökssås
8 laxfiléer
1 broccolihuvud
1 dl hoisinsås
2 msk japansk soja
1 msk honung
1/2 dl sweet chilisås
Vitlökssås:
2 dl creme fraiche
2 vitlöksklyftor
1/2 dl sweet chilisås
Salt & svartpeppar
Gör såhär:
1) Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form.
2) Blanda hoisinsås, soja, honung och sweet chili. Pensla på alltihopa på laxfiléerna. Skär loss broccolibuketterna och fördela ut dem mellan laxfiléerna. Pensla även broccolibuketterna.
3) Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 25 – 30 min om de är frysta laxfiléer. Kortare om det är tinade. när fiskköttet enkelt delar på sig när du delar den med en gaffel är den klar, den ska vara blekrosa i färgen.
4) Vitlöksås: Blanda creme fraiche, pressade vitlöksklyftor, sweet chilisås, salt & peppar.
Servera med kokt ris! Så gott!
Gillar du inlägget och recepten får du gärna klicka i det lilla hjärtat.
Här kan du följa mig:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR