Godmorgon härliga Lördag!
Lördag, en av veckans mysigaste dagar. Idag ska jag plocka ned julen, in med fräscht igen. Upp med nya lampor i fönstren och kanske lite krispiga tulpaner i vaserna. Jag har bakat lite på morgonen. Familjen ska få vakna upp till kanelbullescones. Ja men det låter precis så gott som det är….. jag har provsmakat och kan säga att med cream cheese och en riktigt god marmelad så är detta magi. Tipsar förresten om min äppelmarmelad, den är himmelskt god.
KANELBULLESCONES, 8 st.
100 g smör
1 msk strösocker
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk nymalen kardemumma
1 tsk salt
2 dl grädde
2 dl vatten
Fyllning:
25 g Bregott
1 msk strösocker
2 tsk malen kanel
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 250 grader.
2) Blanda mjöl, kardemumma, vaniljsocker bakpulver, strösocker och salt.
3) Blanda smöret med mjölblandningen tills du har en form av sandig röra. Häll grädde och mjölk och blanda i ordning till en kladdig deg.
4) Ta fram en ugnsplåt och lägg på bakplåtspapper på den. Ta hälften av degen, mjöla händerna och pressa ut den till 2 cirklar på bakplåtspapperet.
5) Fördela ut klickar med Bregott på båda cirklarna. Strö på kanel och socker.
6) Ta den andra halvan av degen och delen den i två och pressa över på cirklarna. Dela cirklarna i 4 med en pizzaslice, nagga med gaffel och ställ i mitten av ugnen i 10-15 min tills de fått lite färg på ytan.
Ät och njut allt du orkar!
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under inlägget.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(så du inte missar några inlägg).
Kram Nina