Kanelbullescones

Godmorgon härliga Lördag!

Lördag, en av veckans mysigaste dagar. Idag ska jag plocka ned julen, in med fräscht igen. Upp med nya lampor i fönstren och kanske lite krispiga tulpaner i vaserna. Jag har bakat lite på morgonen. Familjen ska få vakna upp till kanelbullescones. Ja men det låter precis så gott som det är….. jag har provsmakat och kan säga att med cream cheese och en riktigt god marmelad så är detta magi. Tipsar förresten om min äppelmarmelad, den är himmelskt god. 

Img 8484.jpgImg 8485.jpgImg 8486.jpgImg 8487.jpg

KANELBULLESCONES, 8 st.

100 g smör

1 msk strösocker 

8 dl vetemjöl

4 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 tsk nymalen kardemumma

1 tsk salt

2 dl grädde

2 dl vatten

Fyllning:

25 g Bregott 

1 msk strösocker 

2 tsk malen kanel 

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 250 grader.

2) Blanda mjöl, kardemumma, vaniljsocker bakpulver, strösocker och salt.

3) Blanda smöret med mjölblandningen tills du har en form av sandig röra. Häll grädde och mjölk och blanda i ordning till en kladdig deg.

Img 8488.jpg

4) Ta fram en ugnsplåt och lägg på bakplåtspapper på den. Ta hälften av degen, mjöla händerna och pressa ut den till 2 cirklar på bakplåtspapperet. 

Img 8489.jpgImg 8490.jpg

5) Fördela ut klickar med Bregott på båda cirklarna. Strö på kanel och socker. 

Img 8491.jpg

6) Ta den andra halvan av degen och delen den i två och pressa över på cirklarna. Dela cirklarna i 4 med en pizzaslice, nagga med gaffel och ställ i mitten av ugnen i 10-15 min tills de fått lite färg på ytan. 

Ät och njut allt du orkar!

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(så du inte missar några inlägg).

Kram Nina

58
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

”It is what it is”

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x