Nyårstips
Ett riktigt gottigt efterrättstips till nyår som jag tänkte du skulle få. Detta är verkligen en höjdare utan dess like, jag blev sååå förvånad över hur gott detta blev. Hade kunnat äta 3-4 stycken. Haha….
Glöggkokta päron med apelsingrädde, 4 p
5 dl vinglögg (alkoholfritt funkar)
2 tsk kanel
1 apelsin
2 dl grädde
1/2 dl apelsinmarmelad
1 tsk vaniljsocker
3 msk florsocker
ca 10 st valnötter
Gör såhär:
1) Skala päronen. Behåll skaftet.
2) Koka upp glöggen, apelsinskivorna och kanelen, lägg i päronen och låt den sjuda i ca 20 min. Vänd dem gärna några gånger under sjudningen. Päronen ska bli mjuka, dock inte gå sönder. Låt sedan päronen svalna helt, de får gärna ligga i glöggen och svalna.
3) Vispa grädden tills den är löst vispad. Klicka i marmeladen, häll i florsocker och vaniljsocker, vispa runt tills du har en någorlunda fast grädde.
4) Dekorera en tallrik med grädden, jag använde en sprits. Hacka valnötterna. Placera päronet mitt i apelsingrädden och strö över valnötter.
Fina tips till servering:
Kika på dessa vackra gröna assietter,bra pris på 4-pack. Den här grön färgen är verkligen så fin.
Kombinera gärna med beiga vackra linneservetter, dessa kommer i 4-pack till riktigt bra pris.
Såååå snygga dessertvinglas från Iittala, dessa är det mellandagsrea på nu.
Tips på dessertvin till denna efterrätt har du HÄR.
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i sett lilla hjärtat till höger under inlägget.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina
Kan man koka päronen och hälla över glöggen i en matlåda och frakta päronen där i till middagen jag ska på? Eller är det bättre att koka dom på plats?
Så kan du absolut göra om du inte orkar koka på plats.