ANNONS

Glöggkokta päron med apelsingrädde

Nyårstips

Ett riktigt gottigt efterrättstips till nyår som jag tänkte du skulle få. Detta är verkligen en höjdare utan dess like, jag blev sååå förvånad över hur gott detta blev. Hade kunnat äta 3-4 stycken. Haha….​

E25627D4-C57F-47B0-99A8-2AFC75C99800
8C698E8F-D381-4FE3-8412-26CFC43FE83ECB24AE58-4317-4D87-A0D5-159D633053350ACE080A-B67D-4437-A2E4-6130034244C4E4F49109-FCAD-4033-AF06-DF542FAD0BFC
Glöggkokta päron med apelsingrädde, 4 p

5 dl vinglögg (alkoholfritt funkar)

2 tsk kanel

1 apelsin

2 dl grädde

1/2 dl apelsinmarmelad

1 tsk vaniljsocker

3 msk florsocker

ca 10 st valnötter

 

Gör såhär:

1) Skala päronen. Behåll skaftet.

2) Koka upp glöggen, apelsinskivorna och kanelen, lägg i päronen och låt den sjuda i ca 20 min. Vänd dem gärna några gånger under sjudningen. Päronen ska bli mjuka, dock inte gå sönder. Låt sedan päronen svalna helt, de får gärna ligga i glöggen och svalna.

3) Vispa grädden tills den är löst vispad. Klicka i marmeladen, häll i florsocker och vaniljsocker, vispa runt tills du har en någorlunda fast grädde.

4) Dekorera en tallrik med grädden, jag använde en sprits. Hacka valnötterna. Placera päronet mitt i apelsingrädden och strö över valnötter.

Fina tips till servering: 

CF308253-16ED-411A-BFDA-3E27D7F8FE69

Kika på dessa vackra gröna assietter,bra pris på 4-pack. Den här grön färgen är verkligen så fin.

BEFCFD6E-3FFA-49A3-B380-F2185292B4A8

Kombinera gärna med beiga vackra linneservetterdessa kommer i 4-pack till riktigt bra pris.

11D58F36-1ADC-4603-A885-60FEFC7B8ADD


Såååå snygga dessertvinglas från Iittala, dessa är det mellandagsrea på nu.

3DC3E68B-BDD6-4D4E-BD05-D0BC485C4DE4

Tips på dessertvin till denna efterrätt har du HÄR.

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i sett lilla hjärtat till höger under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

60
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kajsa
Kajsa
19 hours ago

Kan man koka päronen och hälla över glöggen i en matlåda och frakta päronen där i till middagen jag ska på? Eller är det bättre att koka dom på plats?

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Kajsa
47 minutes ago

Så kan du absolut göra om du inte orkar koka på plats.

Img 7970.jpg

Nästa inlägg

Oxfile med ostiga potatistoppar och magisk sås

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x