Innehåller annonslänk för KitchenTime
Goddagens!
Här öööser regnet ned så jag har en dag i köket faktiskt, ska strax ställa mig och laga lunch till familjen. Det blir lite kyckling tror jag, eller något enklare med korv, får se vad jag känner för när jag väl sätter igång?
Till förmiddagsfika gjorde jag dessa busenkla små tomtemössor, du måste testa. Så roligt och göra, köper man färdig kladdkaka och sprutgrädde så tar det typ 2 minuter att svänga ihop. ja
TOMTEMÖSSOR PÅ KLADDKAKA
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
½ tsk salt
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter på ca 24 cm.
2) Smält smöret och låt svalna något.
3) Rör ihop ägg och socker, du får inte vispa utan bara rör ihop det då det inte får komma in så mycket luft i kakan, vi vill ju ha den kladdig – inte luftig.
4) Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist i det smälta smöret. Häll i smeten i springformen . Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter, den ska fortfarande vara kladdig invändigt. Jag hade min inne i 26 min.
5) Ställ i kylen tills den svalnat helt. Pressa ur rundlar ur kakan. Jag har DET HÄR setet, superbra att trycka ut i alla olika storlekar.
6) Vispa ca 2 dl grädde och spritsa på kakan, skär bort den gröna delen på jordgubbarna och ställ på som en tomteluva. Toppa med en klick grädde som en tofs på tomteluvan.
Gilla gärna recepten genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Kram Nina
De där tomteluvorna är verkligen så söta!