Dags för ett härligt Söndagsrecept tänker jag, en gratäng som blev hur god som helst och passar perfekt på en skön Söndag. vill du kan du dubbla satsen och göra den i en långpanna, då har du till matlådor som räcker i veckan.
KYCKLINGFÄRSGRATÄNG, 6 port
500 g kycklingfärs
3 msk tomatpure
2 vitlöksklyftor
3 msk oxfond
3 msk kalvfond
1 dl chilisås (jag använde Heinz)
2 dl vatten
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
Salt & peppar
2 tsk timjan
3 dl riven ost (gärna med mycket smak, typ prästost eller Västerbotten)
några cocktailtomater
500 g pasta av valfri sort
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig. Stek kycklingfärsen på ganska hög värme så den blir genomstekt. Ha i tomatpurén och pressa i vitlöksklyftorna. Salta och peppra lite.
2) Häll i båda fonderna, chilisåsen och vatten. Låt puttra runt på medelvärme i ca 4-5 minuter.
3) Häll i grädde och creme fraiche, låt puttra på medelvärme i ytterligare 10 min. Koka pastan, men koka den bara 2 tredjedelar av tiden som den ska kokas enligt anvisningarna.
4) Häll i pasta och kycklingfärsen i en ugnsfast form. Blanda runt. Fördela ut den rivna osten och några cocktailtomater. Tillaga i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills osten fått fin färg.
Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina
Våran middag idag blev denna så otroligt god 👍😃
Bytte pastan mot potatis, jättegott
😍
Har precis ätit denna rätt och det var jättegott kommer att göra flera gånger
Tack ❤️
😍
Kan man byta ut färsen? Till t ex blandfärs eller oxfärs eller blir det inte samma smak då?
Du kan absolut byta ut färsen. Blir ju självklart en annan smak men inte att det blir sämre.