Ja nu gissar jag att det väller över av äpplen som börjar ha gjort sitt på träden där hemma i Sverige. Det är nu man ska använda alla till att göra massor med gott av! Något som du absolut MÅSTE göra är äppelmos, alltså hemkokt äppelmos kan vara bland det godaste som finns! Rårörssockret ger en nästan kolaaktig smak som blir så god tillsammans med kanske och vaniljsmaken. Du MÅSTE testa denna äppelmos!
Den här äppelmosen blir så perfekt i konsistensen och smakar så gott på gröt eller till müslin och yoghurten. Älskar den och den tar alltid slut direkt hos oss. Måste lära mig att göra mer!
Mer gott med äpple: Himmelskt god äppelkaka
Kan verkligen rekommendera dig att testa att baka den här äppelkakan, den är verkligen föööör god. Går inte att sluta äta. Servera den gärna lite lite varmt ill en klick glass eller vaniljvisp. Så gott så gott! Åter till äppelmoset!
1 KG ÄPPELMOS med kanel & vanilj
1 kg äpplen (jag körde med Jonagold)
vatten
2 dl rårörssocker
3 tsk malen kanel
3 krm vaniljpulver
Gör såhär:
1) Tvätta äpplena noga, tärna dem i mindre bitar och ta bort kärnhuset. Skalet ska vara kvar, mycket nyttigt i skalet om man tvättar dom ordentligt.
2) Lägg dem i en kastrull. Fyll med vatten tills hälften av äpplena täcks. Ha i kanel och rårörssocker. Låt småputtra i ca 25 minuter, äpplena ska vara helt mjuka.
3) Ha i vaniljpulvret. Blanda runt. Häll allt i en blender eller ta en handmixer och mixa tills du har äppelmos. Häll upp i väl rengjord glasburk. Låt svalna innan du stänger burken och ställer den kallt.
Annat kul man kan göra med äpplen:
Snabb äppelkaka med vit choklad
Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina