Godmorgon älsklingar!
Tisdag redan, jag hade tänkt köra igång veckomatsedlarna denna veckan men det får bli nästa. Istället ska jag bjuda på ett riktigt smarrigt recept här på en kycklinggryta jag gjorde igår. Jag älskar ju kyckling och grytor blir såååå gott, man kan dessutom göra mycket. Jag serverade detta med ris och en riktigt god sallad. Här i Spanien har man in allt som går typ för frukt och grönt smakar så gott här. I denna sallad har jag spenatblad, spansk gurka, bitar av bifftomat, avokado, mango och rädisor.
KRÄMIG KYCKLINGGRYTA, ca 6 p
700 g kycklingfile
2 röda paprikor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk dijonsenap
1 1/2 msk kalvfond
2 tsk kinesiska soja
2 tsk torkad timjan
1 tsk malen paprika
1 tsk torkad rosmarin
Salt & peppar
400 g passerade tomater
200 g Philadelphiaost (tips: Köp en med smak av något slag, ger ett gott och spännande inslag till grytan)
Gör såhär:
1) Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Stek dem i olivolja tills de är genomstekta.
2) Hacka paprikan och löken och ha i det med kycklingen. Låt allt steka med tills den mjuknat. Pressa i vitlöksklyftorna, rör om några varv och låt dem också steka med.
3) Ha i dijonsenap, fond, soja och alla kryddor. Rör om. Häll i de passerade tomaterna. Låt allt röra runt och sedan koka upp och sedan puttra i ca 5 minuter.
4) Ha i philadelphiaosten. Rör om tills den smultit ned i grytan, låt sedan puttra i ytterligare 5 minuter.
Servera med förslagsvis ris och en god sallad till.
Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina
Skall testa denna, låter och ser smarrig ut🥰
Ska laga denna till middag idag😃