Kantarellbruschetta. Ja men det finns väl typ ingenting godare?! Jag blir typ lyrisk bara jag ser de här mackorna. Tänkte jag skulle bjuda dig på ett riktigt gott recept på en kantarellbruschetta som du kanske kan svänga ihop i helgen. Hittar du inga i skogen kanske det finns en marknad du kan besöka och köpa några, går såklart bra med konserverade också. Testa denna kantarellbruschetta vetja.
KANTARELLBRUSCHETTA MED PARMESAN
1 baguette
400 g kantareller färska
200 g Cream cheese (typ Philadelphia)
2 vitlöksklyftor
1 dl parmesanost
Salt och peppar
2 msk smör
Olivolja
Gör såhär:
1) Skiva baguetterna i 12 skivor. Ringla över lite olivolja och salta lite försiktigt. Lägg på bakplåtpappersklädd plåt och in i ugnen på 200 grader.
2) När baguetterna fått lite fin färg så skalar du vitlöken, ta sedan klyftorna och gnid in dem hårt mot brödets ena sida.
3) Stek svampen på ganska hög värme i en helt torr panna. Stek och rör om tills svampen släppt all vätska. Tillsätt då smöret, ringla också över lite olivolja. Salta och peppra och stek tills svampen fått en gyllene färg.
4) Riv parmesanen fint och blanda den med cream cheese. Bred på den på varje brödbit. Lägg på några svampar på varje brödbit.
TIPS: Ringla över några teskedar lönnsirap över. Strö också gärna över lite svarta sesamfrön.
Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina