Häromdagen bakade jag lite hemma, alltså TERAPI säger jag. Det är så skönt att fokusera på mått, blanda, fixa och göra något gott. Kan verkligen rekommenderas. Bakade 2 kakor, tänkte du skulle få recept på en av dem. Så enkel och så smarrig så det var inte klokt.
SNABBA JORDGUBBSKAKAN 6 bitar
1,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
100 g smör
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk malen kardemumma (kan uteslutas)
nypa salt
Några jordgubbar
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Häll i en bunke.
2) Häll i resten av ingredienserna i bunke. och rör om ordentligt med slickepott.
3) Lägg bakplåtspapper i botten på en brödform. Häll i smeten och lägg på några klyftade jordgubbar.
4) Grädda i ca 15 -20 minuter. Den ska vara lite lite kladdig i mitten när du känner med sticka. Pudra med florsocker uppepå.
Tips: Ät den lite varm med lite lättvispad grädde och vaniljglass. Perfekt som efterrätt.
Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina
Hej
En fundering, jag har en varmluftsugn, hur ska man tolka recepten där det inte står vilken sorts ugn angiven temp. gäller?
Här på min sida är det alltid vanlig ugnsstemp som gäller om jag inte anger något annat.
Inget bakpulver ieller det ska va så
Jajemen!
Ska kakan gräddas längst ner i ugnen? 😋🍰
Nej det behövs inte, har faktiskt inte jättestor betydelse för detta recept. ☺️