Hallihallå!
2 dagar kvar till julafton. Ska bli mys hörni. Äntligen. Dessutom så börjar dagarna fr o m idag att bli ljusare och ljusare. Nu går vi åt rätt håll igen.
Hörni, jag gjorde en äppelglögg som jag tänkte vi skulle smaska på när vi ska äta skinkmackor på uppesittarkvällen. Åh, längtar till doften som sprider sig då.
Detta är verkligen sååå gott, du MÅSTE testa! Det är Mandelmans recept på äppelglögg som jag gjort om lite.
ÄPPELGLÖGG
1 liter äppelmust (jag pressade egen i juicepressen, med godaste äpplena Pink Lady)
1/2 krm vaniljpulver
3 kanelstänger
1/2 msk kardemummakärnor
1 apelsin (zesten)
1/2 krm anis
Nypa svartpeppar
1 1/2 msk honung
Skalet av 1 äpple
Gör såhär:
1. Pressar du äpplena själv så börja med det. Häll i allt i en kastrull.
2. Häll i alla kryddor, det rivna apelsinskalet, och skalet av äpplet. Låt koka upp. Ha i honung. Ställ sedan undan. Låt gärna stå ett dygn, annars är detta gott att dricka medsamma. Häll upp i rengjord flaska.
Tips: Vill du ha i alkohol så kan du ha i 1/2 dl rom.
Inspireras gärna av fler recept med äpplen HÄR.
Gillar du receptet får du gärna klicka i hjärtat under inlägget.
Här kan du följa mig:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina