Goddagens!
Innan jag berättar mer om helgens bravader, nåväl…bravader var väl synd att säga kanske men lite fick vi ändå till. Ja, så tänkte jag bjussa på en veckans matsedel. Perfekt att hämta inspiration ifrån när du ska åka och handla eller planera veckan mat.
MÅNDAG: Vegetarisk Thaiwok
TISDAG: TORSKRYGG MED BACONTÄCKE, 5-6 p
6 bitar av fryst torskrygg
3 pkt bacon
400 g färskost (typ Philadelphia)
1 rödlök
1 msk dijonsenap
1 fiskbuljongtärning
1 dl riven prästost (eller annan ost som smakar lite mer)
Salt & peppar
Ca 1 dl riven ost till topping
ris till servering
Gör såhär:
1) Låt torsken tina till ungefär hälften. Lägg bitarna i en ugnsfast form. Salta och peppra.
2) Strimla baconen, stek det tills det får lite färg. Häll av onödigt fett.
3) Hacka rödlöken. Lägg i en bunke. Ha i färskost, dijonsenap, hackad fiskbuljong och lite salt och peppar.
4) Blanda ihop till en krämig röra. Klicka på röran uppepå torskbitarna. Häll på grädden och toppa med riven ost. Skjuts in i ugnen på 225 grader under och övervärme. Efter ca 15 minuter, rör runt lite i röran med en gaffel så det liksom gifter sig med grädden. Gör det igen efter ca 10 min. Den ska vara inne i ca 30 minuter allt som allt. Sista 5 minutrarna kan du sätta på grillfunktionen på din ugn så den slutligen får lite färg.
ONSDAG: Krämig köttfärslåda
TORSDAG: Ugnspannkaka med ost & skinka
FREDAG: Lyxig Fläskfilestroganoff
VECKANS GOTTIS: Smörstekta gifflar med kanelsocker
1 pkt Pågens gifflar
50 g smör
2 msk strösocker
1 msk kanel
1 nypa salt
Gör såhär:
1) Smält 50 g smör i stekpanna. Häll i hela påsen med gifflar. Stek under omrörning på medelvärme. De ska få lite lite färg.
2) Häll i strösocker och kanel i en skål. Blanda. Ha också i en nypa salt. Salt tar fram smaker på ett fint sätt så hoppa inte över det.
3) Rör runt i stekpannan så gifflarna har smör på sig. Rulla dem i kanelsockret. Servera genast! Gaaaalet gott!
Ps: Gillar du receptet får du mer än gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget.
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Måste testa det där med bullarna!
Har gjort denna och den är så god, men jag undrar hur mycket grädde det ska vara 🙈❤️
Så gott! Får nästan en klump i magen av minnen när jag ser detta recept. Min farmor stekte alltid vetebrödsskivor, när de började bli torra. <3
❤️