Äntligen dags att få igång lite recepttips här på bloggen. Det här lagade jag på Gotland och jag kan säga att det var heeeelt fantastiskt gott. Åh mums, detta kommer bli ett stående inslag i matlagningen här hemma. Ett tips är att marinera köttet redan dagen innan.
MARINERAD ROSTBIFF MED HEMGJORD POTATISSALLAD, 4 p
600 g rostbiff
Marinad:
1/2 dl olivolja
1 dl Sweet chili sås
1 msk kinesisk soja
Salt & svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 skivad chilifrukt (vill du inte ha sting kan du hoppa över detta!
Potatissallad:
1 kg färskpotatis
200 g bladspenat
1/2 hackad gurka
1 orange paprika hackad i bitar
1/2 rödlök i skivor
1 dl Urkärnade Halkidiki oliver
1 pressad vitlöksklyfta
250 g fetaost
Svart & salt
Gör så här:
1) Blanda samman allt till marinaden, lägg i rostbiffen. Låt gärna marinera över natten, annars räcker också någon timma.
2) Koka potatisen. Låt den svalna.
3) Skala och skiva rödlöken, blanda sedan i en stor skål med bladspenat, oliver, paprika, vitlök, gurka, fetaost och lite svartpeppar och salt. Blanda försiktigt. Ät & njut!
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Är kanske lite trög men hur tillagar du köttet? Eller är det färdiggrillad rostbiff i skivor som du marinerar?
Färdig rostbiff.
Är det färdig rostbiff som du marinerar
Precis! 👍🏼
Ska det vara rostbiff som är skivat dom pålägg?
Exakt! 😀
Det ser jättegott ut. En dum fråga kanske, rostbiffen är det en hel rostbiff eller är den skivad?
Skivad färdig rostbiff.
Äter man sen rostbiffen som den är? 🤪🙈
Du köper färdig rostbiff. 😀
Låter supersmarrigt! Tror du att det skulle passa med potatisgratäng till?
Absolut, jättegott! 👌🏻
Är potatissalladen blandad med ngn marinad eller liknande?
Nej, bara utblandas med fetaosten så blir den lite ”krämig”. ☺️