Igår kom min svägerska med familj över på lite Söndagsgrill hos oss. Jag ÄLSKAR att bjuda hem på Söndagar. Det är en lugn och skön dag och man har oftast lite tid över att stå i kastruller och matlagning. Nåja, kastruller var att ta i, tror inte jag använde en enda kastrull igår faktiskt. Haha! Så är det i grilltider. Jag testade sååå goda tilltugg, jättegoda välkomstdrinkar och en grillad potatis som var ”to die for”!
Somrig välkomstdrink– HUGO, 4 st
1,5 dl koncentrerad flädersaft
6 dl mousserande vin (med eller utan alkohol)
2 citroner
1 liten kruka mynta
Gör såhär:
1) Fördela myntablad i botten på 4 glas. Dela citronerna och pressa i saften ifrån dom i glasen. Pressa lite lätt i glasen med ett skaft av något slag. Här vill vi att oljorna ifrån myntabladen ska släppa lite smak.
2) Häll i flädersaft, toppa med mousserande. Rör om försiktigt. Låt gärna några myntablad ligga kvar
SOMRIGA VÄSTERBOTTENKRUSTADER
1 pkt krustader
150 g riven Västerbottenost
1 ägg
1 dl vispgrädde
100 g stenbitsrom/löjrom
1 dl creme fraiche
1/2 rödlök
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader. Blanda rivna osten, 1 ägg och grädden i en bunke. Placera krustader på en bakplåtpappersklädd ugnsplåt.
2) Klicka i Västerbottenröran i varje krustad. Skjuts in i mitten av ugnen i 10-15 min eller tills det fått fin färg.
3) Finhacka rödlöken smått. Klicka på Creme Fraiche, stenbitsrom/löjrom och rödlök. Galet gott till mousserande.
PROVENCALSK POTATIS, ca 4 personer
900 g delikatesspotatis
1/2 dl olivolja
flingsalt efter smak
100 g smör
2 stora vitlöksklyftor
1/2 knippe persilja
Salt efter smak
Gör såhär:
1) Bred ut ett stort ark med grillfolie (du kan också använda bakplåtspapper). Hacka massa hål i varje potatis med en gaffel. Placera dom bredvid varandra på arket.
2) Ringla över olivolja och salt. Ta mer grillfolie och Linda in potatisarna helt med folien. Se bara till att de ligger bredvid varandra och inte så mycket uppepå varandra. Lägg på grillen. Vänd hela paketet lite då och då. Sammanlagt ligger paketet på grillen i ca 45 min. Har du små potatisar tar det kortare tid, har du stora tar det lite längre tid. Ett tips är att dela dem då.
3) Förbered det provensalska smöret. Värm smöret i mikron i ca 30 sekunder om det inte redan är rumsvarmt. Pressa i vitlöksklyftorna. Hacka persiljan smått och ha i den. Salta.
4) Ta ut potatisarna ut folien och lägg i en skål. Klicka ut det provencalsks smöret uppepå och låt det smälta ned lite. Ät och njut!
Här kan du följa mig;
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Åh, den potatisen måste testas! Alltid kul med nya varianter på potatis, tack! Tycker också söndagar är en bra dag att ha gäster. Gillar dock själv inte att vara bortbjuden på söndagar, vill gärna vara på hemmaplan då och inte åka iväg. Så hoppas ev gäster inte tycker samma🙂
Men gud så gott! Ska testas i helgen🌞
Ja gör det! Sååå smarrigt! 👌🏻🤤🙏🏻
Låter lite väl lite det man skall blanda till 4 drinkar, stämmer det?
Ha en fin dag!
Haha! Ja, tryckfelsnisse hade smugit sig in. Har ändrat nu. 😅❤️
Måste få fråga, varifrån är de läckra glasen för mousserande? 😊
Älskar dom, från Chef & Sommelier. ❤️
Fins det glutenfria krustader att köpa färdiga ??
Inte som jag sett ännu, tipsa gärna om du hittar.