Idag är det tisdag och ”Fiskdag”. I alla fall så brukar jag tänka lite fisk just på tisdagar. Jag älskar ju att äta fisk, favoriterna är gös, lax och torsk. Mums!
Häromdagen gjorde jag denna laxrätt. Det blev såååå himla gott, måste nästan varna dig lite innan för det går typ inte sluta att äta. En touch av asiatiska smaker satt som handen i handsken faktiskt, är med ris och en grönsallad…. så smarrigt!
LAXGRYTA med asiatisk touch, 4 port
500 g laxfiléer
2 msk grön currypasta
2 klyftor vitlök
1 msk japansk soja
1 1/2 msk sweet chili sås
1 burk (400 ml) kokosgrädde
2 msk tomatpure
1 stor knippe färsk basilika
Salt & peppar
Topping; Chiliflakes
Gör såhär:
1) Har du fryst lax så börja med att tina den. Skär laxen i kuber.
2) Hacka vitlöken smått, lägg i den i en stekpanna med olivolja. Stek en stund utan att den tar färg. Ha sedan i tomatpure och grön currypasta och låt den fräsa med en stund.
3) Häll på kokosgrädden. Rör ihop ordentligt och låt koka upp. Ha i sweet chilisås och japansk soja. Strimla den färska basilikan och ha i den och rör om. Lägg sedan i laxkuberna och låt sjuda med ca 6-7 minuter.
Ät & njut!
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat under inlägget.
Här kan du följa mig;
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Hej.
Jag tänkte göra denna rätten imorgon, det står inget om vad man har till pasta, ris o så. Eller äter man den är?
Gott med ris, funkar fint med potatis också. 👌🏻