Måste tipsa om den kladdigaste godaste Hallonkladdkaka som finns, den här blir alltid magisk och när den serverades på cafet som jag drev så tog den alltid slut först!
EXTRA KLADDIG HALLONKLADDKAKA:
2 st ägg
2 dl socker
100 g smör
100 g vit choklad
2.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl hallon
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader.
2) Rör ihop ägg och socker. Inte vispa, vi vill inte ha in luft i kladdkakan.
3) Smält smöret i en kastrull och rör ned chokladen och låt den smälta med, häll sedan i allt i äggsmeten.
4) Rör i mjöl och vaniljsocker.
5) Häll ner smeten i en springform. Lägg i hallonen. Jag lägger alltid bakplåtspapper i botten istället för att smörja kakformen.
6) Grädda i 15-25 minuter (Den kortare tiden ger en extra kladdig kaka, som min ungefär).
7) Pudra florsocker över kakan och låt kladdkakan svalna innan du serverar den med en klick grädde eller vaniljvisp eller varför inte glass.
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR