Sega Havrerutor

Godmorgon godmorgon!

Söndag redan, som vanligt så swishar helgen förbi i raketfart. Men men, ju fortare tiden det går nu desto snabbare blir det sommar. så kan man ju också tänka, ellerhur?

Jag tänkte kicka igång denna Söndag med ett baktips. En kaka som blev så vansinnigt god så det är inte klokt åt det. Perfektion av kaka skulle jag säga, Tony…. som alltid är min försökskanin när det kommer till att testa min bakverk och min matlagning satt med stängda ögon och bara hummade efter första tuggan. ”Magisk” utbrast han sen!

Hittade receptet på Allt om Mat men har mixtrat om det lite efter eget tycke. 👌🏻👏🏻🤤🥰

SEGA HAVRERUTOR

2,5 dl vetemjöl

2,5 dl strösocker

5 dl havregryn

1/2 msk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2 tsk kardemumma (kan uteslutas)

125 g smör

3 msk sirap

2 ägg

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Häll i mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, (kardemumma) och havregryn i en bunke.

2) Smält smöret, häll i det tillsammans med sirapen och äggen i havregrynsblandningen. Blanda ihop till en riktigt kladdig smet.

3) Fördela ut smeten i en bakplåtpappersklädd ugnsfast form på ca 20×30 cm. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 -25 min. Den ska få lite färg uppepå.

4) Skär kakan i rutor när den svalnat lite. Ät och njut allt vad du orkar!

Nu ska jag jobba undan lite här en stund, sen ska jag lura med mig karln på en promenix. Vi hörs lite senare igen.

Kram Nina

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

304
Subscribe
Notify of
guest

14 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
3 years ago

Precis bakat dom! Lättbakade. Såå goda 😋

niiinis
niiinis
Reply to  Anna
3 years ago

Kul att det uppskattas! ❤️

Sofia
Sofia
3 years ago

Älskar enkla och smarriga recept. Måste testa. En fråga, sirap ca 1/2 dl motsvarar väl 3 msk? Är så svårt att måtta med msk när det gäller sirap, hälften fastnar i måttet. Bättre att använde dl måttet som finns på flaskan.

niiinis
niiinis
Reply to  Sofia
3 years ago

Ja men typ…. 👌🏻

Malin
Malin
Reply to  Sofia
3 years ago

Ett tips: gör fördjupningar i mjölet med matskedsmåttet och häll sirapen i fördjupningarna 🙂❤

Anna
Anna
3 years ago

Supergod! Hur förvaras den bäst? Mvh Anna

niiinis
niiinis
Reply to  Anna
3 years ago

I en plastburk i kylen. 🙏🏻👌🏻

Marianne
Marianne
3 years ago

God och lättbakade, bra kombo! Tack för receptet

Lotte
Lotte
3 years ago

Hej! Goda! 🙂
Idag bakade jag detta för andra gången, tog bara 1,5 dl socker och en liten nypa salt. Det funkade bättre för mina smaklökar, smakar nästan som ett gott vetebröd.

niiinis
niiinis
Reply to  Lotte
3 years ago

👍🏼

Ulla
Ulla
1 year ago

vad kan man ta istället för socker? lättströ? har diabetes, gärna lite recept på sockerfria kakor

niiinis
niiinis
Reply to  Ulla
1 year ago

Byt ut all socker mot t ex lättströ om du vill undvika socker. Så kan du tänka med alla mina recept.

Mimmi
Mimmi
1 year ago

Vad kan jag ersätta vetemjölet med?

niiinis
niiinis
Reply to  Mimmi
1 year ago

Glutenfri mjölmix och 1 msk fiberhusk.

Img 4671.jpg

Nästa inlägg

Mysig Valborg

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x