Ja igår lagade jag en jättegod kötträtt som jag tycker att du absolut ska testa. Fläskfile och baconlåda, en ”allt i ett” låda som sköter sig i fint i ugnen. Det var verkligen supergott och denna fläskfile och baconlåda är krämig och har så himla mycket smak. Testa, perfekt helgrätt skulle jag säga. Fläskfile och baconlåda har blivit en stor favvo för oss som vi gärna gör på helgen, snabbt och enkelt fixat. Testa du också vetja!
Mina 20 populäraste kötträtter (<klicka)
Den här rätten kan du absolut också laga med fläskytterfilé och kycklingfile också. Minst lika gott. Såsen är maaaagisk, och så gott till ett glas rött om man nu föredrar det. Det är inte bränt uppepå, bara baconbitarna som fått lite extra färg.
Missa inte: Fläskytterfilé med lingonsås (<klicka)
FLÄSKFILÉ & BACONLÅDA, 5-6 port
1 fläskfile på ca 600-700 g
2 pkt bacon
ris för 6 portioner
3 dl creme fraiche 34% (ta lättare om du inte vill ha så fet)
2,5 dl vispgrädde (ta lättare om du inte vill ha så fet)
1 förp färskost Parmesan
2 msk kalvfond
2 msk oxfond
2 tsk timjan
2 tsk kinesisk soja
Salt & peppar
Gör såhär:
1) Koka ris enligt anvisningarna. Rensa och skiva fläskfilén. Stek den på ganska så hög värme, den ska få färg på båda sidorna. Lägg skivorna i en skål efter du stekt klart.
2) Strimla baconen och stek dem.
3) Ta fram en ugnsform. Lägg i det kokta riset i botten. Fördela ut fläskfilén uppepå det. Strö sist ut baconen över.
4) Blanda creme fraiche, grädde, fonder, soja, timjan, kryddor och färskosten i en bunke. Vispa ordentligt. Häll sedan över ris, fläskfilé och bacon.
5) Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min. Ät & njut!
Bloggens just nu mest besökta recept: Fläskytterfilé i sockerkaksform
Alltid kul när du testar att laga mina recept, berätta gärna om du gör, alltid kul och få veta vad ni tycker.
Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT
Mer goda recept här på sidan:
• Populäraste kötträtterna på min sida
• 10 populäraste kycklingrecepten
• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter
Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka)
Följ mig:
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Vart köpte du färskosten med parmesan?
På Ica Maxi hittar jag det. 😅
Hur mycket ris kokade du till receptet?
Jag kokade 6 portioner. 👌🏻
Går det att använda naturell färskost? Gillar inte parmesan….
Detta var ett jättebra recept! Är tyvärr allergisk mot vitlök, och de flesta recept innehåller ju det…. Men inte detta! 🙂
Du kan alltid ta bort vitlök i recepten, funkar såklart med vanlig färskost. 😍