Hej igen!
Tänkte att jag skulle ge dig ett härligt litet helgtips. Den här efterrätten gick inte av för hackor. Den blev såååå god så den här måste du testa!
AFTER EIGHT PANNACOTTA, 4 st
2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk malen kardemumma
3 msk strösocker
8 st after eight chokladbitar
Gör såhär:
1) Lägg gelatinbladen i en stor tallrik med kallt vatten. Låt dem ligga där i ca 5 minuter, de ska bli sådär mjuka och sladdriga.
2) Häll i grädde, socker, vaniljsocker, socker och kardemumma i en kastrull. Koka upp allt och ta av från plattan.
3) Ha i after eight och låt den smälta ned ordentligt medan du rör om. Pressa bort allt vatten på gelatinbladen och ha i dem också, rör om tills de också smält ned.
4) Häll upp i 4 glas (mina är ganska så stora, har du mindre glas så krävs flera glas). Låt stå i kylen i minst 4 timmar. Våra stod i uterummet, det funkar det med om det är någorlunda kallt.
5) Tryck ned en delad after eight i varje glas och servera. Såååå gott!
Tack! ❤️ Ifall du gillar receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat nedanför inlägget.
Se hit!
KIKA GÄRNA PÅ FLER HÄRLIGA EFTERRÄTTER:
Vit chokladpannacotta med exotisk puré
Vinbärspannacotta med vinbärsmos
HÄR KAN DU FÖLJA MIG:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Blev också supergott med tärnade konserverade päron på! 👍 Det får bli kvällens efterrätt i år! 🍾 Gott Nytt Receptår! 🥂
Ska det vara 8 st after eight i smeten eller fyra i smeten och fyra som topping? 🤔
I smeten, det andra är bara dekoration. 👌🏻
Hej! Till pannacotta med aftereight står det 8 st, de man delar och dekorerar med är det utanför dessa 8 st?
Tack på förhand
Ja precis. 😁
Hej! Tror du att det funkar att halvera receptet, då vi bara är två personer? Mvh Maria
Absolut
Lam man byta till gelatinpulver? Vilken mängd?
Är lite osäker, jag tror att det står på förpackningen. 🙂
Måste bara prova detta låter så gott🥰👍
😍
Såå gott och enkelt att göra
😍😍😍
Kan man göra den dagen innan & låta stå under natten?!
Absolut! ☺️