Stora maffiga saffransbullar med vaniljkräm

Godmorgon älsklingar!

Idag är det grått som en gammal lovikavante på himlen. Känns som snön aldrig varit mer välkommen på något vis. Så avis på mina släktingar som lägger upp helt underbara bilder från norra Finland. Var och varannan dag slänger dom med underbara bilder på norrsken, jag som aldrig sett ett norrsken. Jag drömmer om det! 🙏🏻 Önskar så att man fick resa, då skulle jag lätt åka upp till norra Finland och ta in på ett fjällhotell där man kan sova i inglasade sovrum så man ser rakt upp i himlen. Fifasen en sån dröm! Nästa vinter hoppas jag att det går.

Hörni, jag terapeutar mig en hel del nu i mörkaste årstiden. Mår bra när jag bara får fokusera på ett härligt recept och ge mig in det med hull och hår.

SAFFRANSBULLAR MED VANILJKRÄM, ca 25 stora

2,5 dl mjölk

2,5 dl vispgrädde

2 påsar (1 g) saffran

50 g jäst

1/2 tsk salt

2 dl strösocker

2 dl creme fraiche

100 g mjukt smör

Ca 13-14 dl vetemjöl (Obs: kan behövas både mer och mindre beroende på ditt mjöl, ha i så mycket tills det släpper kanterna).

Fyllning:

5 msk Ekströms marsanpulver

2 dl mjölk

50 g mjukt smör

0,5 dl strösocker

2 msk vaniljsocker

Garnering:

pärlsocker

1 ägg

Gör såhär:

1) Värm mjölk, grädde och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan.

2) Tillsätt salt, strösocker och créme fraiche.

3) Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl. Den ska släppa från kanterna i degbunken. I maskin kör jag degen minst 5 minuter.

4) Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.

5) Blanda i ordning vaniljkräm av mjölk och marsanpulver. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen till en står rektangulär platta. Ha på smör, vaniljkräm (blir det för mycket så kan du spara och spritsa i varje bulle med resten), socker och vaniljsocker.

6) Vik plattan en gång, från långsidan. Skär ca 3 cm breda remsor. Snurra remsorna åt varsitt håll så det blir som en skruv. Snurra sedan bullen runt fingret. Lägg på bullformar. Jag brukar platta ut dem. så de räcker till dessa stora bullar. Låt jäsa i 30 min under bakduk.

Tips: Kika på den här videon på länken nedan så ser du hur jag snurrar mina bullar!

7) Pensla med ett ägg och strö på pärlsocker. Skjuts in i mitten av ugnen i ca 10-15 min. De ska få lite färg.

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat längst ned! ❤️

Se hit!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

1305
Subscribe
Notify of
guest

18 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sandra Ahlenius
Sandra Ahlenius
4 years ago

Hur mycket creme fraiche ska det vara??

Sandra Ahlenius
Sandra Ahlenius
4 years ago

Såg det nu, 2 dl….sorry!

Therese
Therese
4 years ago

Här hade vi vinter, men nu spöregnar det 😔

niiinis
niiinis
Reply to  Therese
4 years ago

Så trist! 🥲

Pia
Pia
4 years ago

Ser gott ut!

Krista / Miss Macaronia
Krista / Miss Macaronia
4 years ago

Bakningsterapi är bäst, win win för alla 😊

niiinis
niiinis
Reply to  Krista / Miss Macaronia
4 years ago

Verkligen! 😍

Agnetha Hällström
Agnetha Hällström
4 years ago

Hej Tack för receptet stora härliga goda bullar blev det. Strykande åtgång undrar om det finns några kvar till Lucia kaffet🤔😉. Du har många goda fina recept på din blogg tack för det. Ha det gott🎄

niiinis
niiinis
Reply to  Agnetha Hällström
4 years ago

Tack snälla! ❤️

Linda
Linda
3 years ago

Hej Nina !
Har aldrig bakat bullar och bakade dina wow vilka bullar ! Alla har gått åt och jag har delat receptet till 3 andra . Tack för att du delar med dig av ditt recept ❣️
Kram Linda

niiinis
niiinis
Reply to  Linda
3 years ago

Åh så himla kul att höra! Tack för du delar med dig. ❤️

Elisabeth Heinelid
Elisabeth Heinelid
2 years ago

Testade med marsankräm förra året och de blev väldigt goda. I år tänker jag testa med rostade mandlar i krämen få se hur det blir.

Lisen Lundblad
Lisen Lundblad
1 year ago

Hejsan, kan man göra utan fyllning eller blir de torra då?

niiinis
niiinis
Reply to  Lisen Lundblad
1 year ago

Kan bli lite torra då skulle jag tro.

Ninve
Ninve
20 days ago

Hej!
Kan jag använda kesella istället för cream frachie

Linda Vesström
Linda Vesström
5 days ago

Hej kan man göra det på kall marsankräm?

Nästa inlägg

Julpyntat och klart

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x