Hej igen!
Vi sitter och fikar här jag och Milo. Ibland på fredagar så kvistar vi ned på stan och firar fredag med att fika tillsammans, så mysigt! Jag älskar ju att fika, ser mig själv som en självutnämnd fikadrottning faktiskt!
Idag föll valet på mysiga Tant Gredelin. Där gillar vi att sitta och bara filosofera i de mysiga små rummen.
Man känner sig alltid så välkommen där. Nu var det längesen jag var och hälsade på så idag var det dags.
Mys mys! Det här är ett väldigt gammalt hus och det känns verkligen i väggarna.
Milo festade till det med en kladdkaka med pollytopping. Den fick mycket väl godkänt.
2 veckor i skolan efter sommarlovet avklarade, det fick vi lov att fira med en fika. Finns alltid tillfällen att fira hörni.
Nu ska du få bästa fredagsreceptet av mig som en fortsättning på detta mysiga fikabesök. Dessa Dumlekakor är livsfarliga, så dessa bakar du på egen risk. Lyckas du bara ta en så är du värd en medalj tammetusan! Haha….
DUMLEKAKOR, ca 12-14 st
250 g äkta smör
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
6-8 dumlekolor
12-14 st noblesseplattor
Gör såhär:
1) Smält smöret nästan helt. Kan gärna vara kvar lite smörbitar. Häll det i en köksmaskin eller bunke.
2) Häll i sockret. Kör det i köksmaskinen så det blandas ordentligt. Du kan också vispa ihop det med elvisp.
3) Häll i mjöl i smörsmeten och vispa runt tills du har en ganska så tjock kakdeg. Ha i bakpulver, vaniljsocker och salt. Kakdegen ska vara följsam och mjuk så pass-upp så du inte har i för mycket mjöl. Mjölmängden kan nämligen vara så olika beroende på om du har färskt mjöl och vilken kvalitet det är på det. Häll inte i allt på en gång är mitt tips.
4) Forma 12-14 bollar av kakdegen och placera dom i formar i en muffinsplåt. Tryck hål i mitten med ett runt skaft. Dela dumlekolorna i två och tryck i en halva i varje. Du kan också ha dom hela och trycka i dem så men då behövs fler kolor.
5) Grädda på 200 grader i ca 12-15 min. De ska precis börja då lite lite färg. Ta ut och lägg genast på noblessekakor på varje så de får smälta ned fint över kakorna.
Jag lovar dig att detta kommer bli såååå gott! Vi tyckte dom var magiska verkligen.
Hepp, dags att fortsätta vår mysiga fredagseftermiddag. Vi hös sen!
Kram Nina
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Ja det receptet har ju funnits ett tag så en och annan sån har man bakat. Finns i en bakbok jag har sen länge så det var lite kul att stöta på året här med.
De är urgoda! Allra bäst om de fått ligga i frysen o man äter de lite halvtinade 😍
Åh det lät gott. Mums!