Innehåller reklam för min bakbok – annonslänk för Bokus.
Halloj denna eftermiddag!
Regnet har äntligen lättat och solen visar sig faktiskt mellan molnen. Tänkte snabbt kika in med ett tips på en riktigt god kaka som jag tipsade om för ca 1 år sen för första gången. Den här är perfekt för dig som var rabarber över, den är magisk. Sådär härligt krämig på insidan för att sedan ha lite knaprig och seg yta. Magisk säger jag bara!
Missa inte; 10 goda recept med rabarber
FRASIG RABARBERKAKA MED KARDEMUMMA
100 g smör
2 tsk malen kardemumma
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 dl slantade rabarberbitar
Servera med:
Glass eller vaniljsås
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret.
2) Vispa ägg och socker riktigt fluffigt.
3) Blanda samman mjöl, kardemumma, bakpulver och vaniljsocker ordentligt. Häll i detta i äggsmeten och blanda runt med en slickepott. Smeten kommer vara riktigt tjock.
4) Häll i smöret och blanda runt med slickepott tills du har en jämn smet.
5) Lägg i bakplåtspapper i en rund springform som är ca 24 cm i diameter. Häll i smeten och sist de slantade rabarberna. Om det blir mycket så tryck bara till dem lite med handen så de pressas ned i smeten.
6) Grädda i ca 25 min beroende på din ugn. Den ska vara lite kladdig i mitten. Kakan kommer vara stor och fluffig men sjunka ihop efter gräddningen, allt är i sin ordning, det är det som är hela grejen. Pudra med florsocker innan servering och när kakan svalnat av lite.
Ät & njut!
Passa på att beställa ett ex av min bakbok ”BAKA PÅ 30 MINUTER”, du hittar den HÄR.
HÄR KAN DU FÖLJA MIG:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Åh, den här har jag bakat flera gånger! Sååå god! Alla gillar den! 👌
Så kul att det gillas, blir så glad! 👌🏻🙌🏻🥰
Det är så trevligt och följa dig.😊 Du är dig själv precis som livet är.
Tack snälla! 🙂
Kan man byta rabarber mot andra bär eller blir det för blött då?
Går jättebra! Du kan strö på lite potatismjöl på bären om du inte vill att det ska bli för blött.