Nu ska du få testa något riktigt gott! Denna kaka var med som ett alternativ när jag var med i Hela Sverige Bakar.
NINAS CHOKLAD & ROM KAKA
1 dl mjölk
100 gr mörk choklad
2 msk kakao
1,5 dl socker
125 gr äkta smör
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk snabbkaffe
FROSTING:
250 gr mascarpone ost
3 dl vispgrädde
2 msk kakao
1 dl florsocker
0,5 msk rom eller romessens
GÖR SÅHÄR:
1) Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull, smält chokladen över ett vattenbad.
2) Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och det mortlade kaffet i en bytta.
3) Häll i mjölk, smör och den smälta chokladen i äggblandingen. Rör i det, inte vispa. Vi vill behålla luften vi just vispat in. Sist har du i mjölblandningen, vänd i det försiktigt.
4) Smöra och bröa en springform och häll i smeten. In i ugnen på nedersta falsen i ca: 45 minuter. Kakan ska inte vara kladdig när du gör kladdtestet. (Stick i en tandpetare i mitten av kakan, inget kladd ska följa med på stickan).
5) Till frostingen börjar du med att vispa vispgrädden. Ha sedan i mascapronen, kakaon, florsocker och romessensen. Vispa till önskad konsistens. Ha sedan i frostingen i en spritspåse och spritsa rosformationer på kakan. Kakan måste ha svalnat helt. Lägg i dekorationspärlor (ätbara och inte för hårda) i varje ros. Ät och njut till en stor kopp kaffe eller ett härligt mörkt the!