Jag är så sugen på att göra en sån där riktigt stor kakbuffé hemma. Men ska man göra det måste man bjuda hem massa folk som hjälper till att äta upp kakbuffén. Haha… får vänta till någon helg när det är fint väder. Den här pajen kommer garanterat att finnas på kakbuffén då kan jag säga. Alltså, MUMS! Den här bara måste ni testa, så fantastiskt god alltså…. galet god! Det här är en Äppelgrottspaj, ska avnjutas med antingen lättvispad grädde eller vaniljvisp.
ÄPPELGROTTSPAJ
Kika gärna på receptet på min supergoda Banan och chokladpaj HÄRKika också på mitt recept på denna fantastiskt goda Ananaspaj HÄR
200 g rumsvarmt smör
5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
nypa salt
Äppelmarmelad (recept HÄR, det funkar fint med vilken marmelad/sylt som helst)
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör, vetemjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. Jag gjorde kakdegen i min köksassistent.
2) Rulla bollar av degen och lägg bollarna med litet mellanrum i en pajform med bakplåtspapper i botten. Gör hål i bollarna, jag tog en plastsked som jag har, doppade den i mjöl varje gång jag gjorde hål. Ha i sylt i hålen.
3) Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Den ska precis börja få lite färg.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR