Igår hade jag ett litet team här på besök för ett litet litet reportage om näringslivet i Enköping som jag ska vara med i. Två hungriga herrar var på väg så jag dukade upp med färdigbredda smörgåsar och så bakade jag en luftig saftig rabarberkaka med vaniljvisp till. Dukade med lite kaffe och bubbelvatten till. Det var väl trevligt. Värdet var dessutom superhärligt så det var toppen att sitta på vår framsida och njuta innan vi satte igång och jobba. Du kommer få se reportaget sen när det är klart och ute.
NINAS SNABBA LUFTIGA RABARBERKAKA, ca 6 bitar
Kika gärna på min rabarberkaka med kardemumma HÄR
Kika gärna också på min rabarberpaj med kokosfyllning HÄR
1 ägg
1 dl strösocker
1,75 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl filmjölk
35 g smör
1 stång rabarber
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 190 grader. Ha i ägg och socker i en bunke. Vispa runt med bara en gaffel en stund tills det är utblandat. Tillsätt sedan vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Vispa runt, du får en jättetjock smet. Häll i filmjölk och smält smör. Rör runt tills du har en slät smet.
2) Lägg bakplåtspapper i en brödform, häll i smeten. Fördela sedan ut skivad rabarber över kakan. Grädda långt ned i ugnen, ca 15-20 min. Kakan ska vara någorlunda torr rakt igenom, då är den klar.
3) Pudra med florsocker och servera med vaniljvisp. Eller så svänger du ihop min rårörda vaniljsås, recept HÄR! Så god!
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)
Ah den där vaniljvispen såg ju helt underbart god ut. Är det köpes och vilket märke isf?
Sen vill jag gärna fråga dig om sminktips i sommar. Brukar använda bare Minerals puder för det mesta men på sommaren blir jag ju för brun för min färg. Sedan känns de onödigt att kladda på någon foundation. Men någonting behöver m in 47 åriga hud som jämnar ut färgen på ett naturligt sätt. Du har ju koll på det mesta 🙂
Det är mildas Vaniljvisp som jag köpte på Coop. Den blev väldigt fluffig! 😅👍🏼😋
Tack för tips på inlägg, har en hel del tips. Låt mig sätta ihop ett med lite olika förslag. Ska försöka hinna denna veckan.
Kram
Läser ofta sedan du skrev att du äter vegansk kost i hopp om att du skulle visa recept från vad du äter och inte bara vad familjen äter men har inte sett ett enda veganskt recept?
Du kanske inte har hängt med i svängarna, jag äter inte bara vegankost längre. Jag gjorde det till stor del i ca 6-7 månader. Nu har jag fått lite för lågt järn och magen är läkt så då kan man äta lite som man vill. Senast igår eller i förrgår bjöd på ett veganskt nyttigt recept på rabarbermuffins. Scrolla tillbaka så hittar du det. 👍🏼
Hur mycket bakpulver ?
Skrivit i det nu. 👍🏼
Hur länge ska den gräddas? Det står bakpulver i beskrivningen men inte vilken mängd?
Ändrat nu. 👍🏼
Min son bor i Enköping. Jag såg i detta utskick att du bor där med. Har du ett café som man kan besöka? Vore jätteroligt att göra det när vi kan o får besöka Enköping. Pga av Corona. Tacksam för svar
Tyvärr inte, jag hade ett sommarkafé för ett par år sedan men inte nu längre. 😞 Välkommen till Enköping, tips på bra caféer är Café Magnifik, Tant Gredelin och så måste du besöka Rum 35A som är en gårdsbutik med lite fika på innergården. 🥰
måste bara säga,älskar bordet,helt underbart
Åh tack! Det har vi gjort själva av 150 år gamla plankor. 🙏🏻🥰
Mycket gott o smidigt. Toppen
Hejsan!
Ugns graderna du ger är 190 vilket jag inte har på min ugn, så jag undrar då om jag då ska ha 200 eller 175.
Vänligast
Monica
Ta 200 men håll lite koll på kakan. 👍🏼
Dina recept är riktiga livlinor för oss! Nu gör jag den här igen, ska bli del av midsommarfika. Gjorde din blåbärspaj innan👍🦋🌸
Hej.låter jätte gott men måste fråga är det gaffel som gäller som redskap genomgående i receptet?
Funkar bra! 👍🏼
Är det en avlång sockerkaka/bakform du använt. Lite rolig modell på kaka👍🏼😊
Ja precis, anledningen är att den här kakan inte är lika stor som en typisk kaka varför man behöver en mindre form. 😀👍🏼
Hej, jag behöver byta ut filmjölk och andra syrade pga allergi. Men kan använda grädde och mjölk.
Om jag vispar grädde och tar det istället för att få den tjocka konsistensen så ska väl det funka.
Hälsningar Anita
Ja men testa att göra så, det tror jag blir toppen! 🙂
190 grader, är det varmluftsugn?
Nej vanlig. 🙂
Kan man ta yoghurt istället för filmjölk?
Går jättebra!
Gudomlig god och så lätt att göra!
Hejsan! Det där ser ju urgott ut! Har en liten fråga eftersom jag inte bor i Sverige längre. Filmjölk finns inte att köpa här hos mig. Däremot finns det Kefir. Kan man kanske använda det istället men kanske i mindre mängd eftersom det är ”lösare” än filmjölk?
Går lika bra! ☺️
Hej Kan man ha naturell yoghurt istället för filmjölk
Absolut!