Japp, tillbaka igen, nu har jag fotat och fixat bilderna till denna helt ljuvligt goda kaka. En kardemummasmakande kaka med äpplen och ett härligt lite krämigt inte. Kanske du undrar hur allt kan bli så gott? Det blir det inte, jag misslyckas precis som alla andra ibland och det smakar inte alls som jag förväntat mig. Men dom lägger jag ju inte upp här, då gör jag om istället och hoppas att lyckas bättre nästa gång. Gör jag det kvalar dom in här. 😀
KRÄMIG KARDEMUMMAKAKA MED ÄPPLE OCH VANILJSÅS, 6 bitar
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1,5 tsk nymortlad kardemumma
50 g smör
1,5 äpple
1 nypa salt
pärlsocker till garnering
Gör såhär:
1) Smält smöret.
2) Blanda samman ägg och strösocker, behöver inte vispas utan bara blandas samman.
3) Blanda samman mjöl, vaniljsocker, kardemumma och salt och häll i det i äggsmeten. Häll sist i smälta smöret.
4) Skala och skiva äpplena. Smörj och bröa en avlång form. Ha i smeten och sedan trycker du i äpplena. Avsluta med pärlsocker.
5) Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 35-40 min. Täck med aluminiumfolie på slutet så den inte blir för mörk. Den ska vara lite kladdig i mitten när du tar ut den. Kakan ska sedan svalna helt innan du skär upp den. Servera med vaniljsås.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Hur mycket socker? Tror du glömt skriva måtten 😊 verkar ljuvligt god, måste testa 😋
Ändrat nu! 👍🏼🥰
Ser inte så dum ut. Bra med en avlång kaka. Brukat skära i bitar och lägga frysen. Håller sig bättre än trekanter från en rund kaka.
👍🏼
Kan man använda rund form? Har ingen avlång…
Går jättebra! Tänk bara på att kakan blir mycket tunnare då. ☺️
Avlång form ? Typ en limpform? Om man använder en ugnsplåt kan man dubbla eller trippla receptet?
Detta recept är för en avlång brödform.