Reklam för min bakbok – annonslänk för Bokus.
Igår bakade jag lite olika sorters bullar. Ville prova lite nytt och det passade ju perfekt till påsken som stormar emot oss. De här vaniljbullarna blev fantastiskt goda, nästan lite för goda som Tony sa. Inte perfekta, jag är ju mycket för att det ska se fint ut också. Men vet du, jag struntar fullkomligt i det den här gången, huvudsaken att de blev goda! 😅
Solbullar i långpanna, 16 bitar
1/2 pkt jäst (25 g)
2,5 dl mjölk
0,75 dl socker
1/2 tsk salt
75 g mjukt smör
6-7,5 dl vetemjöl (kan skilja men degen ska släppa från kanterna i bunken)
Fyllning:
Ca 2 dl Marsankräm (gör enligt anvisningar och gör den till vaniljkräm)
Garnering:
Pärlsocker
Florsocker
1 ägg
Gör såhär:
1) Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den med den ljumna mjölken.
2) Häll i strösocker och salt. Häll också i en del av mjölet. Blanda i det mjuka smöret och lite av mjölet i taget tills du har en smidig deg som släpper kanterna i bunken.
3) Jäs i 45-60 min, gärna i bunken med plastfolie på. Fin jäsning.
4) Kavla ut degen på en bakplåtpappersklädd plåt. Jag brukar lägga bakplåtspappret på bordet först och kavla.
5) Låt jäsa i 30 min under bakduk. Dela sedan degen i 16 bitar med pizzaslice eller kniv. Pressa med en kork i mitten på varje så du får en grop. Ha i marsankräm i hålen.
6) Vispa ägget och pensla hela med det. Strö över pärlsocker. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min.
Förhandsboka gärna signerade ex av min bakbok ”BAKA PÅ 30 MINUTER” – du hittar den HÄR!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Hej ☀️ Vart i ugnen? Mitten, uppe eller nere? Vänligen Helena
Kör nedre delen. 👍🏼
Jag fattar inte vad du menar med inte perfekta,haha. Jag tycker dom ser alldeles underbart goda ut och (perfekta). Ha en underbar påsk trots den konstiga värld vi lever i just nu,kram:-)
Haha…. i mina ögon var dom inte det, men jag är knäpp på alla sätt så inte alls konstigt.
Ha en fin påsk du med. Kram 🐣💛
Kan jag ha i lite vaniljsocker i degen?
Absolut! 👍🏼
Menar Du att man ska ”pudra” med Florsockret som står med som garnering?
Precis 👍🏼
Vilken fals???
Lite längre ned blir bra! 👍🏼
Är det i en vanlig ungslåda?
Ja precis.
Jag tycker dom ser helt underbart goda ut, det vattnas i munnen när man ser dom 😋
Härligt! ❤️
Vad är dina mått på plåten?
Den stora plåten i ugnen. 😀
Tack för alla fina recept! Har testat flera och är fantastiskt nöjd!
TACK snälla! Blir så himla glad.
Kan man frysa dom?
Går jättebra! 💖
Testa detta recept igår och jag blev så nöjd!! Enklare och godare bullar får man leta efter., 🙂 så luftig deg och jättegoda!!
Vad glad jag blir! Härligt att höra.