I morse så gräddade jag ju som sagt våfflor. Jag ville ha riktigt frasiga våfflor och så ville jag byta ut hälften av mjölet till havremjöl istället. Havremjöl fixar du ju busenkelt genom att mixa havregryn i blendern, då blir det fint havremjöl. De här våfflorna blev fantastiskt frasiga, alltså helt perfekta faktiskt. Haha…lyckades så himla bra med dessa. Tips: De här passar lika fint som snittar med t ex vispad creme fraiche, rödlök och löjrom. Mums mums!
FRASIGA HAVREVÅFFLOR, CA 6-8 st
100 g smör
2 dl havregryn (dessa ska mixas till mjöl, har du färdig mjöl så är det 1,75 dl av det)
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3,5 dl vatten
0,5 dl grädde
0,5 tsk salt
Till servering:
Vispgrädde
sylt
Gör såhär:
1) Smält smör. Blanda havremjöl, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt.
2) Blanda mjölblandningen med allt vatten och vispa tills du har en jämn smet. Häll sedan i det smälta smöret och grädde. Låt svälla i ca 5 minuter.
3) Smöra våffeljärnet innan varje gräddning. Häll i smet och grädda tills våfflorna är gyllengula. Servera med grädde och sylt.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Dina grötkakor kommer jag att baka om och om igen – såååå goda
Så roligt att höra! 😍😍😍
Åh, det ska jag prova. Jag brukar byta ut allt vetemjöl i pannkakssmet till havremjöl också. Jag tycker att våfflorna blir extra frasiga med mineralvatten istället för vanligt vatten 😋
De här våfflorna föll jag för direkt och sen vid själva avsmakningen – oh lala yes yes va gött!