En riktigt god kaka att skriva upp på ”att baka” listan är denna supergoda Kaffemums kaka. Den är magiskt god och t.o.m Tony som inte ens gillar kaffe tar flera bitar efter varann. 😀👌🏻
KAFFEMUMS
150 gram smör
3 ägg
3 dl socker
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1/2 tsk mald ingefära
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
Kaffeglasyr:
100 gram smör
3 tsk snabbkaffe
3 ½ dl florsocker
Garnering:
Kokosflingor
Gör såhär:
1) Smält smöret. Vispa sedan samman ägg och strösocker tills du har en fluffig ljugul smet.
2) Blanda samman alla torra ingredienser och häll i det i äggsmeten. Rör runt med en slickepott till du har en seg smet.
3) Häll i mjölk och smöret. Rör runt med slickepott tills du har en jämn smet.
4) Lägg i bakplåtspapper i en ugnsform på ca 25×35 cm. Häll i smeten och grädda på 175 grader i ca 20-30 min. Känn med en sticka, kakan ska vara torr rakt igenom.
5) Glasyr: Medan du har kakan i ugnen så kan du förbereda glasyren till din kaka. Smält smöret. Häll sedan i snabbkaffet och florsocker. Rör runt. Låt kakan svalna ordentligt innan du brer på toppingen på kakan. Avsluta med att strö på kokosflingor.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Ska snabbkaffet var ”färdigt” kaffe eller är det bara pulvret?
Står det snabbkaffe så är det själva pulvret. 👍🏼
Ljuvligt god!!
Däremot så löste sig inte mitt snabbkaffe upp sig i det smälta smöret…
Gjorde det inte? Det brukar det alltid göra för mig.
Väldigt god kaka. Är kaffeälskare och gjorde dubbel glasyr, de blev succé😊