Dags för veckans matsedel igen. Den här veckan ska ni få en riktigt god kycklingrätt som jag gjorde igår, den blev så himla god och så bra. Det var egentligen ett kylskåpsrensrecept men blev värsta goda helgrätten. Tips tips!
MÅNDAG: Krispig potatis och aprikossallad
TISDAG: Krämig korvgryta
ONSDAG: Krämig Rotfruktssoppa med saltrostade pumpafrön
TORSDAG: Tacopastagratäng
FREDAG: KYCKLINGGRYTA MED KOKOSMJÖLK, 4 port
2-3 relativt stora kycklingfiléer
1 tsk paprikakrydda
2 st grönsaksbuljongtärningar
1/2 knippe salladslök
1/2 knippe grön färsk sparris
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
2 dl vitt vin
250 g kokosmjölk
salt och peppar
Gör såhär:
1) Börja med att skära kycklingen i större tärningar. Stek dem i olivolja tills de fått färg runtom.
2) Skölj och skär grönsakerna i mindre bitar, ha i dem bland kycklingen. Låt dem fräsa med tills de mjuknat något. Pressa i vitlöksklyftorna och smula i grönsaksbuljongerna och ha i paprikakryddan. Häll i vinet. Låt reducera (koka in) lite.
3) Ha i kokosmjölken och låt puttra på medelvärme i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Servera t ex med pasta, ris eller potatis. Själva åt vi det med linspasta.
VECKANS GODSAK:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR