Igår bakade jag en del här hemma när energin var tillbaka, jag är ju van att ha energi för 7 så att ligga i ett par dagar med förkylning…. ja då jäklar har man energi så det räcker och blir över igen. Den här kakan är egentligen 2 klassiker i en, detta går inte att misslyckas med och det blir så fasligt gott så man får hålla i sig lite. 2 enkla klassiker som blir till en himmelsk variant, ja det måste ni bara prova. Ett toppentips till helgen!
SILVIASOCKERKAKA
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
Silviaglasyr:
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 äggula
riven kokos
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt.
2) Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Ha i det i äggsmeten, rör om med slickepott tills du har en seg smet.
3) Smält smöret och blanda det med mjölken, häll i det i smeten och blanda runt med slickepotten tills du har en jämn och fin smet. Häll i den i formen.
4) Grädda i ca 30 min eller tills kakan är helt torr när du känner med sticka.
5) Silviaglasyr: Smält smöret, häll i socker och låt det smälta med på medelvärme. Ta av från värmen, knäck i ägget och blanda i vaniljsocker. Använd gärna vaniljsocker med äkta vanilj i så du får de där svarta små prickarna med. (Dr Oetker, Dan Sukker och Fazer har det).
6) Häll över glasyren på den avsvalnade kakan och strö över riven kokos. MUMS!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:
Kram Nina
Hej!Vad använder du för sockerkaksform? Hittar inga bra…
Har en gammal rackare som jag älskar. 😀
Tack Niini för alla underbara recept. Lantbrödet och julmustfrallorna är mycket populära. Jag trodde att jag slutar att baka men du har gett mig lusten tillbaka. Kram Lena
Men åh vad roligt att höra Lena! ❤️❤️❤️
Bakade denna ikväll, men till min besvikelse blev inte min lika hög som din. Blev kanske 1/3-1/4 så hög 😟
Men då! Vad hade du för form? Var formen för stor kanske? Jag använde en helt vanlig traditionell sockerkaksform.