I fredags hade ”Mellan” middagsbjudning här hemma för sina kompisar. Fördel med att ha en mamma som lagar sjukt mycket mat för att ta fram nya recept…. 🙂 Det blev väldigt uppskattat.
ITALIENSK KYCKLINGFÄRSGRATÄNG, 6 port
500 g kycklingfärs
0,5 dl olivolja
3 vitlöksklyftor
200 g champinjoner
3 msk mango chutney
2 msk tomatpure
3 dl vitt vin
1 dl soltorkade tomater
Halv kruka färsk basilika (spara några till dekoration)
3 dl grädde (eller mjölk om du vill ha lättare variant)
500 g skruvpasta
Salt & peppar
3 dl riven ost
Gör såhär:
1) Skala och skiva vitlöksklyftorna i skivor. Rosta dem i olivolja i stekpanna tills de får lite färg.
2) Dela champinjonerna i mindre bitar, stek med dem med vitlöken.
3) Stek med kycklingfärsen tills den är helt genomstekt. Ha i mango chutney, tomatpure och vitt vin. Låt småputtra tills vinet reducerats en aning.
4) Strimla de soltorkade tomaterna. Ha i dem. Häll i grädden. Låt puttra på medelvärme i ca 10 min.
5) Koka pastan enligt anvisningarna men koka den al dente. Häll av den och häll i den i en ugnsfast form. Häll i kycklingfärsröran där också. Blanda ordentligt. Toppa med riven ost. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min.
Följa mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)
Inspireras gärna av dessa härligt goda recept: