Något som man nästan glömmer bort ibland är den bakade potatisen. Rörorna till går att variera i all oändlighet och det blir ju så vansinnigt gott med den krämiga potatisen. Här får du tips på en räkröra till bakad potatis.
BAKAD POTATIS MED RÄKRÖRA, 4 port
4 bakpotatisar
3 dl handskalade räkor
1 rödlök
2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
2 msk finhackad färsk dill
1 tsk honung
2 krm salt
2 msk pressad citron
Lite vitpeppar
4 klickar smör
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och tvätta potatisarna ordentligt. Skär ett snitt i varje potatis.
2) Lägg potatisarna i en ugnsfast form och baka dem i ca 50 min. Stick lite i dem och känn efter om de är klara.
3) Skala räkorna om du köpt oskalade. (Det finns handskalade att köpa).
4) Hacka löken och dillen fint. Blanda creme fraiche, majonnäs, räkor, honung, lök, dill, citron, salt och peppar till en krämig röra.
5) När potatisarna är klara, sära på varje potatis ordentligt. Lägg i en klick äkta smör i varje.
6) Fyll med räkröran. Servera med en grönsallad.
Gillar du receptet får Du gärna klicka i det lilla hjärtat längst ned under inlägget.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)
Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:
Kram Nina
Jag tycker du har roliga lätta o goda recept.
Tack, så glad jag blir!
Finns dina recept samlade i bokform? Jag försöker spara recepten från fb men jag får ingen ordning på och slutar med att jag inte hittar recepten.
Med vänlig hälsning,
Gudrun Törner.
Tyvärr inte, men drömmen om att få göra både bakbok och kokbok lever. 🙂