Nom nom nom! Vill du äta något riktigt gott ska du absolut testa denna gratäng. Den är så vansinnigt smarrig så var beredd på en liten smaksensation. Yummy!
GRARINERADE HARICOT VERTS, 4 PORT
400 g haricot verts
1 msk olivolja
1 shalottenlök
2 klyftor vitlök
salt och peppar
2 dl vispgrädde (matlagningsgrädde för lite mindre fett)
2 dl västerbottens ost
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader.
2) Koka upp rikligt med saltat vatten, häll i haricot vertsen och låt sjuda i 3 minuter. Häll i durkslag och skölj med iskallt vatten så de behåller sin fina färg.
3) Häll olivolja i en stekpanna och häll i haricot vertsen där. Hacka löken smått och ha i det i stekpannan. Pressa över vitlöksklyftorna. Salta och peppra och fräs runt det i ett par minuter under omröring.
4) Lägg allt i en ugnsfast form. Häll i grädden och toppa med ost. Låt gratinera i ca 15-20 minuter tills osten börjar få lite fin färg. Ät till kött eller kyckling.
Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)
Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:
Krämig kycklinggratäng ”Italian style”
Kram Nina
Är det två DL grädde?
Ja precis, dl hade ramlat bort. Har ändrat nu.
Ser helt sjukt gott ut allting. Ska prova gratinerade haricot verts idag =)
Jaaa, så gott!